Brisbane

Brisbane wordt ook wel de ‘Stad der Zonnedagen’ genoemd vanwege het heerlijke klimaat. Brisbane staat bekend om zijn schoonheid en vriendelijke sfeer. De officiële naam van Australië is Commonwealth of Australia en heeft een oppervlakte van 8 miljoen km². Het inwonersaantal is bijna 20 miljoen.

Het grootste deel is plat en droog, woestijn, steppelandschap en slechts 6% komt boven de 600 meter met als hoogste punt de berg Kosciusko (2228 m). De hoofdstad is Canberra en de officiële taal is Engels.

De stad Brisbane begon als een strafkolonie waar lastige bewoners van Sydney strenger bewaakt moesten worden. In 1837 kwamen de eerste kolonisten. Men start met het winnen van delfstoffen en de populatie neemt hierdoor enorm toe. Brisbane wordt in 1859 de hoofdstad van Queensland. Het is op 2 na de grootste stad van Australië, heeft 1.6 miljoen inwoners en ligt aan de Brisbane rivier. De stad had lange tijd de hardnekkige reputatie van een conservatieve plattelandsstad, het heeft echter de laatste tijd een opmerkelijke metamorfose ondergaan en is zodoende een aantrekkelijke metropool geworden.

Bezienswaardigheden in Brisbane

  • City Botanical Gardens. De botanische tuinen van Brisbane liggen langs de Brisbane rivier in het zuiden van het centrum, door George Street en men komt bij de ingang. De tuin is 24 uur geopend en er zijn vele palmbomen, Bunya pijnbomen, vele soorten bloemen en regenwoud. Er zijn ook gratis rondleidingen.
  • Wandeling door de stad. Mocht men op eigen gelegenheid een wandeling door Brisbane willen maken, kan men het beste beginnen in William Street met de 19e eeuwse Commissariat Stores.
  • St. John’s Anglican Cathedral. Deze Anglicaanse kerk wordt beschouwd als een van de mooiste kerken op het zuidelijk halfrond, gebouwd in 1901 in een Frans gotische stijl. Het interieur is gemaakt van Helidon zandsteen en heeft prachtige glas in lood ramen. Na een eeuw bouwen is de kerk nog steeds niet klaar.
  • Southbank Parklands. Dit prachtige park, de plaats van de Expo 1988, ligt aan de zuidoever van de Brisbane rivier. Men kan er wandelen door het regenwoud en er zijn diverse goede restaurants, cafées, straatartiesten. Daarnaast is er in het weekend een markt.
  • Queens Art Gallery met een mooie collectie kunst en het Queensland Museum met een paar zeer goede Aboriginal tentoonstellingen en natuurgeschiedenis.

Australie-Brisbane-cruise-haven-uitzicht-stad Australie-Brisbane-Cruise-haven-koala  Australie-Brisbane-Cruise-haven-Architectuur

De beste tijd voor een cruise naar Brisbane

Over het algemeen is het mogelijk, qua klimaat, om gedurende het hele jaar naar Brisbane te reizen. Toch wordt de periode van oktober t/m april aangeraden als beste reistijd. U zult dan het echte vakantiegevoel ervaren met temperaturen tussen de 20 en 30 graden.

Algemene informatie over Brisbane

Valuta
De valuta in Australië is de Australische Dollar.

Haveninformatie
Het centrum ligt op loopafstand van uw cruiseschip. Verder zijn er taxi’s en lokale bussen. Er zijn ook vele winkels, bars en leuke cafeetjes in de omgeving.

portmap-brisbane  haven-brisbane-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Australië. Bekijk het Tourist Refund Scheme Australia. Als men in Australië voor meer dan A$ 300 heeft gekocht, kan men terugbetaling krijgen van de GST (BTW). Op vertoon van paspoort en rekeningen, instapkaart of cruisecard en het tonen van de goederen krijgt men deze belasting terug. Attentie! Voorwaarden kunnen veranderen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan