Hakodate

Hakodate is een van de grootste steden op Hokkaido, het noordelijkste eiland van Japan. Deze stad aan het water biedt prachtige uitzichten, verse vis en zeevruchten en tal van culturele bezienswaardigheden. Hakodate was een van de eerste Japanse havensteden die zich na vele jaren van zelfopgelegde isolatie in de Edoperiode, tussen 1615 en 1868, openstelde voor internationale handel. Het gevolg hiervan is dat je op dit eiland veel overzeese invloeden ziet in de architectuur en cultuur. Hoewel Hokkaido het op een na grootste van Japans vier hoofeilanden is, is dit het minst bebouwde eiland. De winters zijn hier erg koud met veel sneeuw, terwijl de zomers zonnig en mild zijn. In elk seizoen komen er toeristen naar Hokkaido, bijvoorbeeld om te skiën, hiken of kamperen. De meeste natuurlijke bezienswaardigheden van het eiland zijn goed te bereiken vanaf Hakodate.

Bezienswaardigheden in Hakodate

  • Hakodate-berg
  • Fort Goryokaku
  • Kabelbaan van Hakodate
  • Bakstenen pakhuis Kanemori
  • Morning Market
  • Goryokaku-toren

japan-hakodate-winkel-straat-stad  japan-hakodate-straat-tram-spoor-winkels  

Beste tijd voor een cruise naar Hakodate

De beste reistijd voor Hakodate in Japan is van juli t/m september, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Hakodate is 23°C in augustus en de laagste is 0°C in januari.

Algemene informatie over Hakodate

Valuta
De valuta in Japan is de Japanse Yen

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen in Hakodate meren aan bij Nishi Wharf – de passagiersterminal in het centrum. De grootste liners liggen aangemeerd bij Minatocho Wharf, die bovendien een grote parkeerplaats heeft voor tourbussen (max. Capaciteit 100 eenheden). Traditioneel voor Japan worden internationale cruisepassagiers begroet door lokale bewoners met zang- en dansvoorstellingen op de terminal – zowel bij aankomst als vertrek.

japan-hakodate-cruise-haven-map  Hakodate-haven-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Hakodate. Ga voor een prachtig avonduitzicht naar Mt. Hakodate. Bent u hier niet in de avond? Breng dan een bezoekje aan Daimon Yokocho, dit is Hakodate’s enige eetkraam ‘dorpje’ met maar liefst 26 eetkraampjes.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan