Komodo

Komodo is een spannende cruisebestemming, die een heel andere beleving geeft als andere plaatsen die u aandoet. Als Komodo in uw reisschema is opgenomen, ga dan zeker met een gids varanen spotten op dit eiland. Het zijn indrukwekkende reptielen en u komt vaak heel dichtbij. Op het eiland heerst een prima sfeer en het heeft een mooie natuur. Het kan wel heet zijn op uw voettocht over het eiland, dus neem water mee.

Het eiland Komodo is één van de drie hoofdeilanden van het Nationaal Park Komodo en ligt tussen de eilanden Flores en Soembawa. Komodo behoort tot de kleine Soenda-eilanden.

Sinds 1986 is het eiland op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst, voornamelijk om de Komodovaraan en zijn natuurlijke omgeving te beschermen.

Bezienswaardigheden in Komodo

  • Varanen spotten
  • Snorkelen bij koraalriffen zoals Pink Beach
  • Komodo National Park

Indonesie-pink-beach-komodo-strand-zee  Indonesie-pink-beach-komodo-uitzicht-eiland   Indonesie-pink-beach-komodo-dragon-dier

Beste tijd voor een cruise naar Komodo

De Komodo Eilanden kun je bijna het hele jaar bezoeken. Alleen een bezoek in de maanden januari en februari wordt afgeraden in verband met het moessonseizoen. Houd er wel rekening mee dat de paartijd van Komodovaranen plaatsvindt in juni en juli. Tijdens deze maanden hebben de varanen het erg “druk” en is het moeilijker om de dieren te spotten.

Algemene informatie over Komodo

Valuta
De valuta in Indonesië is is de Roepia (IDR).

Haveninformatie
Het eiland wordt bediend door de haven van Labuan Bajo en de luchthaven Komodo. Het aantal cruiseschepen naar het eiland Komodo neemt elk jaar toe. In 2016 waren er in totaal 24 schepen. De meeste cruises vertrekken vanuit havens in Australië (voornamelijk vanuit Brisbane Queensland en Sydney NSW). De routes combineren over het algemeen Australische havens met Indonesië.

Het eiland wordt vaak bezocht door kleinere en luxe schepen die varen op World Cruise-routes.

Indonesie-komodo-cruise-haven-map  Port of Labuan Bajo, Komodo, Indonesia. Aerial view by drone 4k camera.

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor het eiland Komodo. In het water bij de Komodo eilanden zit een bijzonder soort plankton dat licht geeft bij beweging. Dit is iets wat er op meer plekken is, maar in het water rond de Komodo eilanden zit een hele hoge concentratie van deze soort plankton. Wanneer u in de nacht met uw handen of voeten door het water beweegt, zult u zien dat er honderden kleine lichtpuntjes verschijnen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan