Kyoto

Als je de traditie, cultuur en tempels wil ontdekken moet je in Kyoto zijn. Je vindt hier meer tempels dan kerken in Rome of moskeeën in Istanbul. Kyoto heeft een rijke geschiedenis en is één van ’s werelds meest cultuur rijke steden. Het telt niet voor niets 17 bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, 1.600 boeddhistische tempels en meer dan 400 Shinto heiligdommen. Een bezoek hier is een feest voor alles en iedereen die cultuur zoekt. Kyoto is een stad die je minimaal één keer in je leven gezien moet hebben!

Bezienswaardigheden in Kyoto

  • Tempel Kinkaku-Ji
  • Tempel Kiyomizu dera
  • Heiligdom Yasaka Shrine
  • Fushimi Inari Taisha (duizenden rode palen)
  • Nijo Kasteel
  • Nishiki Markt
  • Gion District
  • Bamboo Forest

Kobe-Kyoto-cruise-haven-uitzicht over stad  Kobe-Kyoto-cruise-haven-tempel  Kobe-Kyoto-cruise-haven-tempel (1)

Beste tijd voor een cruise naar Kyoto

De beste periode voor goed weer in Kyoto is van april t/m oktober.

Algemene informatie over Kyoto

Valuta
De valuta in Japan is de Japanse Yen.

Haveninformatie
De eerste cruiseterminal van Kobe is in januari 2006 gerenoveerd. Het heeft een immigratie- en douanedienst en een aangrenzend winkel- en amusementscomplex. De Naka Pier Cruise Terminal bedient middelgrote schepen. De instapbrug kan ook gehandicapte passagiers bedienen.

De tweede cruiseterminal in Kobe heeft enkele van de grootste faciliteiten in West-Japan. Shinko Pier 4 heeft zes ligplaatsen en bedient schepen van verschillende grootte. De passagiersterminal ligt op ongeveer 5 minuten van het stadscentrum. Kobe Domestic Airport en Kansai International Airport zijn gemakkelijk bereikbaar vanaf de terminal.

Kobe-kyoto-portmap  Kobe-Kyoto-port

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Kyoto. Aan de westkant van Kyoto ligt de geweldige wijk Arashiyama, vol tempels, de Bamboo Grove en rijstvelden. De stad lijkt hier heel ver weg, er is enorm veel te zien en je kunt hier dan ook prima fietsen en wandelen. Huur dus een fiets en ga er op uit!Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan