Nha Trang

Het water van de Zuid-Chinese Zee is hier turquoise en de stranden zijn wit. Bezienswaardigheden als de Long Son Pagoda of de Cham torens worden zeer aangeraden om te bezoeken. Nha Trang is nog een rustige kuststad aan de monding van de rivier Song Cai en is nog niet toe aan het ongebreidelde toerisme.

Hier verrees al een nederzetting in de 3e eeuw en maakte al deel uit van het Rijk der Cham. Men kan er heerlijk verse vis en schaaldieren eten (in het centrum). Ook de bekende drakenvrucht of ’thanh long’ wordt aangeraden om te proeven. Dit smaakt een beetje naar kiwi.

Uiteraard heeft Nha Trang een aantal tempels en gebouwen die bezichtigd kunnen worden, maar Nha Trang is vooral ideaal voor strandliefhebbers. Het strand is kilometers lang, er staan palmbomen en overal zijn restaurantjes waar je een ruime keuze hebt aan vis en schaaldieren. Leuk is dat langs het strand een kilometers lang pad loopt. Overal kunt u snorkeltochten boeken of tours voor boottochten langs tropische eilandjes.

Bezienswaardigheden in Nha Trang

  • Bao Dai. Buitenverblijven van de laatste Nguyen keizer Cham torens.
  • Een pagoda uit de 19e eeuw en ligt westelijk van het station. Er bevindt zich een grote witte boeddha.
  • Oceanografisch Instituut
  • Gotische kathedraal
  • Ngoc Tien-Le Than Phung Tien waar u heerlijk kunt eten en drinken. Hier rolt men verse rijstpannenkoekjes gevuld met mahoniebladeren, munt en koriander.
  • Bij Hoa Hung-Bij Hotel My Hoa heeft men het lekkerste ijs.
  • Ngoc Suong-Tran Phu 96a. Een van de vele, maar betere visrestaurant van de stad. Men kan hier kiezen uit vele, vooral verse vissoorten.
  • Kaap Hon Chong. Dit ligt op ongeveer 4 km van het centrum. Vanop de zware granieten rotsblokken, heeft u zicht op de wild opspattende golven, een eindeloos blauwe zee, en in het noorden, de ronding van een schitterend strand met daarachter een rij bergtoppen.

Vietnam-nha-trang-tempel   Vietnam-nha-trang-zee-strand-boot   Vietnam-nha-trang-rivier-stad

Beste tijd voor een cruise naar Nha Trang

De beste tijd om naar Nha Trang, Vietnam, te gaan is van januari t/m oktober.

Algemene informatie over Nha Trang

Valuta
De valuta in Nha Trang is de Vietnamese dong.

Haveninforamtie
Cruiseschepen meren aan bij de pier van de Cau Da Port. De stad ligt zo’n 11 km van de haven af. Er zijn taxi’s en fietstaxi’s beschikbaar voor 100.000 dong enkele reis. Wat overeenkomt met ongeveer €3,65.

vietnam-nha-trang-haven-map.png   Vietnam-nha-trang-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Reizigers zijn welkom om deel te nemen aan het gerenommeerde Sea Festival. Dit festival vindt elke twee jaar plaats rond juni. Het duurt een week.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan