Penang

Penang ook wel Pearl of the Orient genoemd. Ervaar dit wanneer u door de Botanische tuin loopt met schitterende planten en vogels. Of kiest u voor de vlindertuin? Het schiereiland Penang heeft een oppervlakte van 285 km² en ca. een half miljoen inwoners. Het ligt voor de westkust van Maleisië. Dankzij de prachtige stranden is Penang één van de populairste toeristische bestemmingen van Maleisië.

De hoofdstad Georgetown heeft tal van bezienswaardigheden. Het is een unieke mix van Maleise, Chinese, Indiase en Britse culturen. Overal vindt u er nog sporen uit het Britse koloniale verleden. Georgetown is een compacte stad, en de meeste plaatsen kunt u gemakkelijk per voet of trishaw bereiken.

Bezienswaardigheden in Penang

 • De Wat Chayamangkalaram. Deze Thaise tempel is bekend vanwege de op drie na langste liggende Boedhha (32 meter) ter wereld.
 • De Kek Lok Si Tempel. Oftewel de tempel van het paradijs. Men zegt wel dat dit de mooiste boeddhistische tempel is in Maleisië.
 •  Fort Cornwallis. Op deze plaats landden de Engelsen (Captain Ligt) in 1786. Tussen 1808-1810 is het fort gebouwd en genoemd naar de Gouverneur van Bengal. Vanaf de esplanade heeft u een mooi uitzicht over het water.
 •  Khoo Kongsi Clan huis. Gesitueerd aan het Cannon Square. Het is gebouwd in 1906 in de stijl van een miniatuur keizerlijk paleis. Momenteel wordt het gebouw gerenoveerd en is daarom gesloten voor bezoekers.
 • Penang Museum & art gallery. Gebouwd in 1821. Het huisvest een interessante collectie van o.a. oude foto’s, kaarten en Maleise kunst.
 • Kapitan Keling moskee. De moskee is gebouwd in de vroege 19de eeuw door de eerste Indiase moslims en genoemd naar Caudeer Mohudeen, oftewel Kapitan King. Het is gebouwd in typische Indiase stijl, met Islamitische invloed.
 • Kuan Yin Teng tempel. Ook de tempel van de god van de vergiffenis genoemd. Het is de oudste tempel van Penang, gebouwd in 1800 door de Chinezen en er wordt gezegd dat de tempel een verborgen magisch oog heeft.
 • Snaketempel / Chor Soo Kong. Ten zuiden van de stad gelegen en dankt zijn naam aan de slangen op de zuilen bij de entree. De tempel stamt uit 1850 en heet officieel ‘Temple of the Azure Cloud’.
 • Complex Tun Abdul Razak (Komtar). Gelegen aan Jalan Penang Road. In dit 65 verdiepingen tellende gebouw vindt u o.a. vele winkels en restaurants. Vanaf de 58ste verdieping heeft u een mooi panorama.
 • Batu Ferringhi (foreigner rock). Dit is het bekendste strand, 16 km ten noordwesten van Georgetown. Hier vindt u vele strandressorts van internationale klasse.
 • Little India & Chinatown. De etnische wijken van Georgetown. De Botanische tuin met de schitterende planten en vogels.
 • Vlindertuin. Hier vindt u meer dan 100 verschillende vlindersoorten.
 • Forest Recreation Park, incl. regenwoud.
 • Penang Hill (830 meter). Penang Hill ligt 830 meter boven Georgetown en het is op de top meestal zo’n 5 °C koeler dan beneden in Georgetown. Op de berg vindt u aangename tuinen, een café, een hotel, een hindu tempel en een moskee.
 • Malai Cultural Village. Hier kunt u optredens zien van de traditionele dansen, muzikanten, Maleise kunst en handwerk en traditionele huizen.
 • Sri Mariamman Tempel. De Sri Mariamman Tempel is een typisch Zuid-Indiase tempel. Hij ligt halverwege de Kuan Yin Tempel en de kapitan Kling Moskee.

Maleisië-penang-architectuur-huis  Maleisië-penang-zee  Maleisië-penang-jungle-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Penang

De beste tijd om naar Penang, Maleisië, te gaan is van januari t/m september.

Algemene informatie over Penang

Valuta
De valuta in Penang is de Maleisische ringgit.

Haveninformatie
Uw cruiseschip gaat voor anker en tenderbootjes brengen u naar de kade. Taxi’s staan klaar op de pier en tevens trishaws. Denkt u eraan dat u over de prijs onderhandeld!

maleisie-penang-haven-map.png  Maleisië-penang-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise 
Batu Ferringhi: deze langgerekte badplaats, even ten noorden van Georgetown gelegen, heeft een breed zandstrand, diverse winkels en restaurants en prima hotels met vele faciliteiten. Tanjung Bungah Beach is het eerste strand dat u ziet vanaf Georgetown, maar is niet erg geschikt om te zwemmen. Teluk Bahang is een minder ontwikkeld vissersdorpje met een vies strand.

Lebuh Campbell en Penang Road zijn de voornaamste winkelstraten. Het Komtar Complex is een groot winkelcentrum. De ‘Garage’ is één van de nieuwste bazaars van Penang. Het Art Deco gebouw huisvest zo’n 40 winkeltjes waar voornamelijk lokaal handwerk en andere souvenirs worden verkocht.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan