Sir Bani Yas

Sir Bani Yas is een eiland 240 km ten zuidwesten van Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Begin jaren zeventig van de vorige eeuw kon je nog zien waarom. Er groeiden hier geen bomen en er zijn geen zoetwaterbronnen – alleen grillige rotsen en woeste kusten die door het water van de Perzische Golf worden gegeseld.

In die tijd bezocht sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan, de grondlegger van de Verenigde Arabische Emiraten (wiens portret ook veertien jaar na zijn dood nog overal is te zien), het eilandje en vatte een gedurfd plan op. Hij wilde het veranderen in een natuurreservaat, waar bedreigde soorten uit de Emiraten, Afrika en andere regio’s toevlucht zouden vinden.

Bezienswaardigheden in Sir Bani Yas

  • Arabian Wildlife Park
  • Strand

verenigde arabische emiraten-sir bani yas-safari-wildlife   verenigde arabische emiraten-sir bani yas-schapen   verenigde arabische emiraten-sir bani yas-sandgasell

Beste tijd voor een cruise naar Sir Bani Yas

De beste reistijd voor Verenigde Arabische Emiraten zijn de maanden november tot en met april. De temperaturen schommelen dan overdag tussen 25 en 30 graden.

Algemene informatie over Sir Bani Yas

Valuta
De valuta in Verenigde Arabische Emiraten is de VAE-Dirham

Haveninformatie
Dit is een tenderhaven. U wordt aanbesteed aan ” Cruise Beach ”. Incidentele harde wind kan ertoe leiden dat deze poort wordt geannuleerd.

Sir-Bani-Yas-portmap   verenigde arabische emiraten-sir bani yas-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Sir Bani Yas. Via de rederij kunt u excursies boeken. Ga bijvoorbeeld suppen of kajakken langs de mangroven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan