Veel gestelde vragen | Voorbereiding

Algemeen Boeken Voorbereiding Aan boord

Welke check-in tijden voor het vliegtuig worden geadviseerd?
Wij adviseren 2 uur voor vertrek in te checken voor Europese vluchten en 3 uur voor bestemmingen buiten Europa. Voor de terugvlucht geldt hetzelfde: intercontinentaal 3 uur, anders 2 uur. Neem voldoende tijd voor transfers, in-/uitchecken, in-/uitschepen en bagageafhandeling in uw schema op.

Wat is de procedure bij het aan en van boord gaan?
De inscheping aan boord van een cruiseschip komt overeen met het inchecken op een luchthaven. Meestal begint deze circa 3 uur voor vertrek en eindigt 1 uur voor vertrek. In de cruiseterminal bevinden zich een aantal balies, vaak alfabetisch ingedeeld. Hier wordt uw paspoort gecontroleerd en levert u uw cruisevoucher in. U ontvangt vervolgens uw boardpass en eventuele informatie over uw tafelzitting.

Uw koffer geeft u voor inchecken af bij het personeel en deze zal door hen in uw hut worden gezet. Wilt u gelijk genieten van het zwembad zorg dan even dat u uw spullen zoals badkleding in uw handbagage heeft gestopt. Het kan even duren voordat uw koffer in de hut is.

De ontscheping vindt meestal binnen enkele uren na aankomst in de haven plaats. Nadat u uw hut heeft verlaten, kunt u in één van de lounges wachten tot wordt omgeroepen dat u van boord kunt gaan. U koffer kunt u de avond ervoor in de gang zetten, het personeel zorgt dat deze in de cruiseterminal voor u klaar staat. U mag hem ook zelf meenemen van boord.

Wat is inbegrepen in de prijs?
In de prijs van uw cruise zijn altijd inbegrepen: entree tot alle faciliteiten aan boord zoals het casino, theater, showlounge, discotheek, nachtclub enz. en alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner). Koffie, (ijs)thee en (ijs)water, vruchtensappen zijn bij de meeste rederijen tijdens de maaltijden inbegrepen in het buffetrestaurant.

Bij verschillende rederijen verblijft u op all-inclusive de uitgebreide informatie over de rederij kunt u bij de rederijen vinden.

Moet ik een wereldstekker meenemen?
Op de meeste schepen hebben de hutten stopcontacten met 110v en/of 220v. Omdat dit per schip kan verschillen adviseren wij om een wereldstekker mee te nemen.

Heb ik een visa nodig?
Per land kan het verschillen of u verplicht zelf een visum vooraf moet regelen of dat dit vanuit de rederij gedaan wordt. Wij adviseren u vooraf welke visa u eventueel nodig heeft.
Landen waar u vooraf in ieder geval een visum voor moet aanvragen zijn: Amerika, Canada, Nieuw Zeeland, Australië, China (via de Ambassade), Rusland (m.u.v. St. Petersburg met excursie via de rederij).

Wanneer ontvangen wij onze reispapieren?
Deze ontvangt u ongeveer 2 weken voor vertrek. Steeds meer rederijen en luchtvaartmaatschappijen gaan over tot het systeem van (elektronische) tickets.
Echter wij printen alle documenten voor u uit en zullen de reisbescheiden per post toesturen.

Heb ik een paspoort of ID-kaart nodig om te reizen?
Wij adviseren eigenlijk altijd om met een paspoort te reizen welke nog 6 maanden geldig dient te zijn na terugkomst van de cruise.
Dit doen wij omdat elke rederij weer andere voorwaarden heeft. Heeft u geen paspoort maar een ID-kaart vraag dan naar de voorwaarden van de rederij.

Is online inchecken verplicht?
Het online inchecken is voor vele rederijen verplicht, als u niet online incheckt ontvangen wij vaak ook geen reispapieren.
Daarom adviseren wij om dit uiterlijk 4 weken voor vertrek te doen, zodat wij hierna de tickets tijdig kunnen versturen.
Mocht u hier niet uitkomen, dan kunnen wij u hierbij assisteren

Moet ik verzekeringen afsluiten?
U bent niet verplicht om verzekeringen af te sluiten, maar het is wel belangrijk om goed verzekerd op reis te gaan.
Wij raden een reis- en/of annuleringsverzekering aan om af te sluiten.

Kan ik al excursies boeken?
Een aantal dagen na boeking ontvangt u van ons een email met het reserveringsnummer van de rederij.
Hierin staat ook de werkwijze hoe u excursies kunt reserveren.

Ik wil een naamswijziging doen, kan dat?
Afhankelijk van de rederij is een naamswijziging mogelijk (vaak tegen wijzigingskosten).
Op vliegtickets kunnen geen naamswijzigingen gedaan worden en dient er een heel nieuw ticket gekocht te worden.

Kan de rederij de route wijzigen van mijn cruise?
De rederij mag ten alle tijden dan ook de route van uw cruise wijzigen, zonder enige reden. De route is hierdoor altijd onder voorbehoud.
U ontvangt hiervoor soms een vergoeding voor, maar in de meeste gevallen niet. U mag ook niet annuleren vanwege een routewijziging.

Moet ik galakleding meenemen?
Op bijna alle cruises is er wel een “formele”avond. Er wordt dan verwacht dat de heren in pak verschijnen en de dames in een nette jurk.
Een smoking en/of galajurk zijn niet verplicht.

Hoe geef ik mijn diëten door?
Indien u een dieet heeft geeft dit uiterlijk 90 dagen voor vertrek door.
Zo heeft de rederij altijd nog de tijd om het één en ander voor u te regelen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan