Cruise naar Adelaide

Hoewel Adelaide meer dan één miljoen inwoners heeft, geeft deze stad in Australië een sfeer van een uit de kluiten gewassen dorp. Adelaide is gesticht in 1836 toen het schip de HMS Buffalo met haar lading vrije kolonisten landde bij Glenelg, tegenwoordig een buitenwijk van de stad.

Adelaide staat bekend om de kerken en de conservatieve bewoners. De stad heeft vele oude gebouwen, relatief weinig verkeer en een rustige sfeer. Er zijn wijken met leuke cafeetjes en restaurants.

Bezienswaardigheden in Adelaide

  • Het North Terrace. De beste manier om zoveel mogelijk hoogtepunten van de architectuur van de stad te zien, is een wandeling langs de stadsgebouwen van de stad maken over North Terrace met o.a. het gerestaureerde treinstation uit de jaren 20.
  • Het oude Parlements Huis. Het oude parlementshuis met daarnaast zijn indrukwekkende opvolger, Parliament House met zijn imposante en Corintische zuilen.
  • South Australian Museum herbergt schilderijen, Victoriaanse meubels, memorabilia en kunst. Dit geldt ook voor het vlakbij gelegen Ayers House. Dit centrum is als Aboriginal onderneming het enige culturele instituut in zijn soort. Hier zijn galeries met wisselende kunstexposities van hoge kwaliteit te vinden.
  • Central Market Aidelaide. Deze markt is al meer dan 100 jaar oud. Hier vindt men een diversiteit van eten en drinken, Aziatische en Indische winkeltjes naast Europese slagerijen, delicatessenwinkels en er is een mini China Town. In de cafeetjes en restaurants kunt u de lokale gerechten met een internationaal tintje proeven.
  • Glenelg Glenelg is de meest populaire strandwijk van Aidelaide. De tram hiernaartoe, wat al een attractie op zich is, dateert uit 1929 en heeft zijn authentieke sfeer met rode leren bankjes en compartimenten behouden. Jetty Road is de hoofdstraat in dit historische centrum.

Australie-Adelaide-cruise-haven-stad-botanische-tuin  Australie-Adelaide-cruise-haven-stad-botanische-tuin  Australie-Adelaide-cruise-haven-stad-botanische-tuin

Beste tijd voor een cruise naar Adelaide

Australië bevindt zich op het zuidelijk halfrond en ervaart haar seizoenen op het tegenovergestelde tijdstip. De meeste cruises bezoeken de regio tussen december en maart. Typische vertrekhavens zijn Sydney, Brisbane en Adelaide. Zorg er wel voor dat u er rekening mee houdt met twee dagen reistijd er naar toe. Wat u vooral niet moet vergeten voor Australië is luchtige kleding, zwemkleding en zonnebrand!

Algemene informatie over Adelaide

Valuta
De valuta voor Australië is de Australische dollar.

Haveninformatie
Adelaide is een drukbezochte haven waar elke dag meerdere schepen binnenkomen. Port Adelaide ligt aan Port River, dit maakt deel uit van een riviermonding ten noorden van het centrum. Sinds 1837 wordt Port River gebruikt als vaargeul voor vracht- en passagiersschepen. De haventerminal bevindt zich in Outer Harbor (aan Gulf St Vincent).

Australie-Adelaide-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Adelaide. Voor het vervoer in de stad zijn er lokale bussen en ook een tram die regelmatig door de stad en naar de buitenwijken rijden. U kunt een dagpas kopen voor beiden. Taxi’s kunnen op straat aangehouden worden, deze hebben een meter en kunnen een rode of blauwe kleur hebben. In het centrum op Williams Street is een grote taxistandplaats. Er rijdt ook een gratis bus, de Connect Loop Bus service, door het centrum langs de populaire locaties en de dierentuin van Adelaide.

Als u wilt gaan winkelen is er in het centrum van Adelaide maar ook daarbuiten vele winkelcentra. Rundle Mall is het voornaamste winkelcentrum en ligt tussen King William Street en Pulteney Street in North Terrace. De gratis Connect Loop Service bus komt er ook langs. Openingstijden tijden zijn van ma. t/m vrij. 09.00 – 17.30 uur en za. van 09.00 -17.00 uur. Ook zijn hier diverse banken.

Ligplaats van uw cruiseschip Adelaide ligt ongeveer 11 km vanaf de haven en er zijn lokale bussen en taxi’s naar de stad.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan