Papoea-Nieuw-Guinea

Welcome!

Papoea-Nieuw-Guinea is een land in Oceanië dat is gelegen op het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea. Papoea-Nieuw-Guinea grenst enkel aan de region Papoea van Indonesië. De hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea is Port Moresby. Papoea-Nieuw-Guinea heeft ook nog enkele eilanden waarvan Nieuw-Ierland, Nieuw-Brittannië en Bougainville de bekendste zijn.

De bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het land is voor een groot deel bedekt met dichtbegroeid regenwoud en bergen die tot wel 4500 meter reiken. Er is in het land ook een grote variëteit aan planten en dieren. Er komen ongeveer 250 soorten kleine zoogdieren en maar liefst 12.000 verschillende plantensoorten voor. Daarnaast zijn er circa 6.000 verschillende soorten vlinders. Het land heeft ook een kustlijn met zandstranden waar je verschillende watersporten kunt beoefenen. Daarnaast kan men duiken naar mooie koraalriffen en meerdere scheepswrakken.

Populaire havens:

Alotau
Wewak
Port Moresby

Handige weetjes:

Officiële taal: Engels
Valuta: Papoea-Nieuw-Guinea kina (PGK
Andere gesproken talen: Er worden circa 800 lokale talen gesproken (o.a. Hiri Motu en Tok Pisin).
Drie woorden die goed van pas komen (Frans):

  • Hallo = ”Hello”
  • Bedankt = ”Thank you”
  • Tot ziens = ”Goodbye”

Winkelen:

Over het algemeen zijn de winkels in heel Papoea-Nieuw-Guinea geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00, zaterdagen van 09.00 – 13.00 en op zondag zijn de winkels vaak wat langer open.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan