Cruise naar Agadir

Agadir, Marokko, is een frisse, jonge stad met strakke moderne architectuur en langs de kust een prachtig zandstrand waar jong en oud heerlijk kan vertoeven. Agadir ligt 240 km van Marrakesh en ligt tegen de uitlopers van de hoge Atlas aan.

Een verschrikkelijke aardbeving maakte namelijk de oude stad in 1960 totaal met de grond gelijk. De nieuwe stad, die op een veilige, van aardbevingen gevrijwaarde plaats is gebouwd, is gericht op de bloeiende handel van de Sousvlakte en het amusement van de zon-zoekende toeristen.

Witte gebouwen, strakke, moderne architectuur en felle zon vormen de eerste verblindende indruk, maar het ware wonder van Agadir wordt pas onthuld, als u zich in zwemkledij naar het schitterende, 10 km lange en 300 meter brede, sikkelvormige zandstrand begeeft.
In zee loopt het strand geleidelijk af, wat gunstig is voor kleine kinderen en een eindje verder de zee in, leent de golfslag zich goed voor het gebruik van de surfplank.

Langs het strand zijn verschillende luxueuze hotels gebouwd met subtropische tuinen met zwembad en hoewel nieuwe gebouwen nog steeds uit de grond rijzen, blijven er nog enkele koele, schaduwrijke eucalyptusbomen over. De jongste stad van het land staat daarom boven aan de lijst met Marokkaanse vakantiebestemmingen.

Bezienswaardigheden in Agadir

  • Kasbah. De aardbeving van 1960 heeft de kasbah, op de omwalling na, geheel verwoest. In de 16de eeuw werd hij gebouwd door de Saadiers, die de Portugezen uit Agadir hadden verdreven. De heuvel met de Kasbah domineert de baai.
  • Sightseeing tour. De rondleiding door de stad met het minitreintje is voor jong en oud een belevenis. Het treintje vertrekt bij hotel Kenzi Farah Europa.
  • Taroudant. Deze provinciehoofdstad met ca. 57.000 inwoners ligt 81 km naar het oosten. De Sous-vlakte levert 40% van de voor de export bestemde citrusvruchten en trekt veel dagjesmensen. Vanuit de torensuites van het Melia Palais Salam, het vroegere verblijf van de pasja, kijkt u uit op de woekerende binnentuin, op het zwembad met de vorm van een Moors poortgewelf en de kasbahmuur met zijn kantelen.
  • Tiznit. Een roodbruine provinciehoofdstad met ca. 43.000 inwoners, 91 km naar het zuiden. Tiznit houdt de oude sieradentraditie in ere. Karakteristiek zijn de puntige armbanden van zilverlegeringen en de geciseleerde driehoekige sierspelden met emaillen inlegwerk en een opzet van glasparels.

Marokko-Agadir-Cruise-Haven-stad-trap  Marokko-Agadir-Cruise-Haven-strand-kameel  Marokko-Agadir-Cruise-Haven-strand-zee

Beste tijd voor een cruise naar Agadir

Het hoogseizoen van Marokko valt in de maanden maart t/m mei en oktober en november. In het voor- en het najaar zijn dus de beste maanden met het beste weer om Marokko te bezoeken.

Algemene informatie over Agadir

Valuta
De valuta in Marokko is de Marokkaanse dirham.

Haveninformatie 
Agadir is een haven waar veel passagiers- en vrachtschepen binnen komen. Veel cruisemaatschappijen bieden ook pendeldiensten aan naar de stad en terug, wat aan te raden is op warme dagen (zo’n 300 dagen per jaar).

Marokko-Agadir-Cruise-Haven-MapMarokko-Agadir-Cruise-Haven

Tip(s) van Captain Cruise
Als u wilt winkelen is de souks en in de oude Medina een leuke plek om te bezoeken. Het is gebruikelijk om flink te onderhandelen over de prijs. De Europese winkels zijn over het algemeen geopend van 08.00-12.00 & 14.00-19.00 uur. U vindt hier qua souvenirs leer, zijde, kaftans, goud & zilver, tapijten, borduursels, aardewerk, houtsnijwerk en koperwerk. Gaat u liever op het strand liggen dan is aan de Boulevard du 20 Août een goeie plek.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan