Cruise naar Akureyri

Akureyri is een belangrijke cruisehaven en een van de oudste steden van IJsland, gelegen op ongeveer 240 km (150 mijl) ten noordoosten van de hoofdstad van het land, Reykjavik. Akureyri heeft pittoreske historische huizen onder met sneeuw bedekte toppen, diverse musea en botanische tuinen. Het is de grootste nederzetting buiten het zuidwesten van IJsland en een van de grootste steden van het land. “Akureyri” betekent “Weidezandspit” in het IJslands.

Bezienswaardigheden in Akureyri

  • Nonni-huis, het huis ter nagedachtenis van de schrijver Nonni
  • Akureyri Museum
  • De Lystigarður botanische tuin, daterend uit 1912
  • Minjasafn Akureyrar Folk Museum
  • Natural History Museum
  • Davidshuis, huis van de dichter Davíd Stefánsson
  • Akureyri Kerk

IJsland-Akureyri-cruise-haven-stad  IJsland-Akureyri-cruise-haven-stad  IJsland-Akureyri-cruise-haven-haventje-vissersboten

Beste tijd voor een cruise naar Akureyri

In onze zomermaanden is de beste periode om naar IJsland te reizen. Tussen juni en september. Het weer in IJsland kan ontzettend veranderlijk zijn. Bereid u dus goed voor op alle mogelijke weersomstandigheden. Kleed u aan in laagjes, zorg ervoor dat u een warm (fleece)vest bij u heeft en een windstopper/regenwerende jas is ook geen overbodige luxe. Daarnaast zijn stevige wandelschoenen handig, zeker als u tijdens uw cruise naar IJsland de prachtige IJslandse natuur gaat verkennen.

Algemene informatie over Akureyri

Valuta
De valuta in IJsland is de IJslandse Kroon

Haveninformatie
In 2017 werden de diensten van Port Akureyri geüpgraded met een moderne, krachtige sleepboot. Het uitbreidingsproject voor cruiseschepen om de belangrijkste aanlegsteiger van de haven met 100 meter te verlengen tot in totaal 270 meter, werd gestart in 2018 en voltooid in 2019. De faciliteit maakt het mogelijk om cruiseschepen aan te leggen met een GT-tonnage van minder dan 10.000 ton.

Gelegen op slechts 100 meter van het centrum, is een andere pier worden herbouwd / uitgebreid in 2020 en afgebouwd in 2021.
IJsland-Akureyri-cruise-haven-map      akureyri-ijsland-cruise-cruiseschip-haven

 

Tip(s) van Captain Cruise
Kijk je het hele jaar lang uit naar de kerstdagen? Dan is een bezoek aan het Christmas House een goed idee. De sfeervolle winkel staat het hele jaar vol met de meest bijzondere kerstdecoraties die je je maar kunt bedenken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan