Bandar Seri Begawan

Bandar Seri Begawan is de hoofdstad van het Aziatische sultanaat Brunei. De stad bestaat uit twee delen: het eigenlijke Bandar Seri Begawan en Kampong Ayer.

In de 7e eeuw was het gebied al bewoond, al lag de hoofdstad niet steeds op dezelfde plaats als tegenwoordig. Met de bouw van de huidige stad werd begonnen in 1906, toen de Britse resident McArthur mensen aanmoedigde om zich op een nieuwe landaanwinning aan de westoever van de Bruneirivier te vestigen. Tot 3 oktober 1970 heette de stad simpelweg Brunei Town.

In de stad zijn fabrikanten van meubels, textiel, kunstnijverheid en hout gevestigd. Ook bevinden zich hier de Royal Ceremonial Hall, de Royal Regalia Building en het Brunei History Center. Bandar Seri Begawan huisvest sinds 1985 de universiteit van Brunei Darussalan en is tevens de woonplaats van sultan Hassanal Bolkiah. Hier staat een van de grootste moskeeën van Azië, de Sultan Omar Ali Saifuddin Moskee.

Door de stad loopt de Bruneirivier, die uitmondt in de Bruneibaai. Hier bevindt zich de haven.

Bezienswaardigheden Bandar Seri Begawan

  • Het Brunei museum. Het bestaat tegenwoordig uit twee gedeelten: een etnologische afdeling in het gebouw aan de weg en een afdeling technologie aan het water.
  • Het mausoleum van sultan Bolkiah. De vijfde sultan van het land leefde omstreeks 1500, toen Brunei nog een machtige staat was.
  • Handicraft Centre, een verkoopruimte met werkplaatsen.
  • De State council en het parlementsgebouw.
  • Churchill Memorial Museum. De Engelse premier Winston Churchill wordt hier geëerd met een nogal teleurstellende collectie voorwerpen.
  • Aquarium Hassanal Bolkiah Brunei. Hier kan men een fraai overzicht krijgen van de zoet- en zoutwatervissen die in Brunei voorkomen.

brunei-Bandar-Seri-Begawan-jame-asr-hassanil-bolkiah-mosque-4527979_1920.jpg  brunei-Bandar-Seri-Begawan-omar-ali-saifuddien-mosque-4528026_1920.jpg brunei-Bandar-Seri-Begawan-jame-asr-hassanil-bolkiah-mosque-4527996_1920.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Bandar Seri Begawan

De beste tijd om naar Bandar Seri Begawan, Brunei, te gaan is van januari t/m november.

Algemene informatie over Bandar Seri Begawan

Valuta
De valuta in Bandar Seri Begawan is de Bruneise dollar.

Haveninformatie
De haven ligt vrij ver van de stad af. Het ligt zo’n 25 km er vandaan. Er zijn transfer mogelijkheden aanwezig om bij de stad te komen.

brunei-Bandar-Seri-Begawan-haven-map.png

Tip(s) van Captain Cruise
Let op dat dit geen westersland is en er dus andere regels zijn over het alcohol gebruik. Ook qua kleding gelden er andere regels. Zo is het ongepast om bloot gekleed te gaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan