Bay of Islands

Tropisch paradijs waar u kunt zwemmen met dolfijnen. Het heeft ook een schitterend landschap met soms eeuwen oude bomen. De Bay of Islands ligt noordwaarts van Auckland. Dit is een populair vakantiegebied dankzij de aangename temperatuur, de vele eilandjes voor de kust, het vissen op Merlijn, het zwemmen met dolfijnen en talloze andere watersporten.

Het landschap is prachtig: glooiende, groene heuvels, weilanden vol grazende schapenkuddes, metershoge reuzenvarens en de enorme soms wel tweeduizend jaar oude Kauri-bomen.

Bezienswaardigheden in Bay of Islands

  • Paihia is de meestbezochtste plaats van Bay of Islands. Het is het centrum voor sportvisserij. In de hele baai liggen in totaal 144 eilanden.
  • KeriKeri, ten noorden van Bay of Islands vindt u het plaatsje Kerikeri. Het is een voormalige Maori-nederzetting met veel historische gebouwen, waaronder het oudste huis van het land: het Kemp House uit 1822. In het centrum zijn leuke winkeltjes en cafés. U kunt een bezoek brengen aan Rewas Maori Village, een reconstructie van een Maori-dorp. Het houtsnijwerk is prachtig.
  • Waitangi (Belangrijke plek in de geschiedenis van Nieuw-Zeeland)
  • Bezoek de mooie watervallen Haruru Falls.

Nieuw-Zeeland-Bay-of-Island-cruise-haven-dolfijnen  Nieuw-Zeeland-Bay-of-Island-cruise-haven-kust.zee  Nieuw-Zeeland-Bay-of-Island-cruise-haven-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Bay of Islands

De beste tijd om Bay of Islands te bezoeken is tijdens het zomerseizoen, dat duurt van december tot en met februari.

Algemene informatie over Bay of Islands

Valuta
De valuta in Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse Dollar.

Haveninformatie
De cruisehaven van de Bay of Islands (Nieuw-Zeeland) heeft geen dok dat passagiersschepen kan afhandelen. Cruiseschepen gaan voor anker in de baai (bij Russell) en passagiers worden gelost via de tenderboten van het schip. De meeste zullen dicht bij (een aangename wandeling van 25 minuten langs het strand) Paihia ankeren, maar het hangt allemaal af van wat uw schip op de dag heeft geregeld.
Bay-of-islands-port  Nieuw-Zeeland-Bay-of-Island-cruise-haven-map

Tip(s) van Captain Cruise
Eigenlijk is de Hole in the rock op het eiland Motukokako echt letterlijk niet meer dan een gat in een grote rots. Toch is de Hole in the rock een icoon voor de omgeving én Nieuw-Zeeland en mag je hem dus eigenlijk niet missen. Ook hiervoor moet je met een boot mee, want de Hole in the rock ligt in de zee en is vanaf de kust zeker niet te zien.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan