Conflict Island

Papoea-Nieuw-Guinea is een favoriet voor cruisepassagiers, en het wordt snel duidelijk waarom dit het geval is, wanneer u de Conflict Islands bezoekt. Terwijl de naam niet aanlokkelijk klinkt, zijn deze 21 eilanden als het paradijs op aarde: tropische eilandjes omcirkelen een enorme turquoise lagune, gevormd door de rand van een gezonken vulkaan, met heldere koraalriffen en scholen vissen onder het water in alle kleuren van de regenboog.

De eilandengroep ligt op ongeveer 160 kilometer afstand ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea in de Koraalzee en is het eigendom van de Australische zakenman en natuurbeschermer Ian Gowrie-Smith, die is toegewijd aan het beschermen van het ecosysteem van de eilanden.

Terwijl Papoea-Nieuw-Guinea het één van de wildste en meest diverse plaatsen op aarde is, zijn de biodiversiteit van de zee en de koraalriffen hier één van de meest uitgebreide ter wereld. Kajakken, duiken en snorkelen hier is ongeëvenaard. Er zijn honderden soorten koraal en duizenden vissoorten en ongewervelden zoals zeekomkommer. Als het kijken naar langsdrijvende pijlstaartroggen u gaat vervelen, gaat u op het witte zand liggen, en kijkt u omhoog naar de palmbomen die wiegen in de warme wind, of naar de zonsondergang over de lagune en droomt u dat u uw eigen tropische eilandengroep bezit.

Bezienswaardigheden in Conflict Island

  • Mooie Koraalstukken onder water
  • Prachtig witte stranden

   

Beste tijd voor een cruise naar Conflict Island

De beste reistijd voor Papoea-Nieuw-Guinea zijn de maanden mei tot en met november.

Algemene informatie over Conflict Island

Valuta
De valuta op Conflict Island is de Papoea-Nieuw-Guinese kina

Haveninformatie
Conflict Island heeft een tenderhaven. Dit betekend dat passagiers met tenderboten van het schip naar de kade worden gebracht.

Papoea-Nieuw-Guinea-conflict islands-cruise-haven-map  Papoea-Nieuw-Guinea-conflict islands-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Conflict Island. Vergeet je snorkelspullen niet want Conflict Island heeft één van het meest bio-diverse onderwater leven. Geen zin in snorkelen, ga dan kajakken of boek een excursie waarbij de boot een bodem van glas heeft.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan