Buenos Aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en met ca. 2,8 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land. Buenos Aires is sterk beïnvloed door de Europese cultuur en staat daarom bekend als het “Parijs van Zuid-Amerika”. U vindt er imposante gebouwen, brede boulevards, grote pleinen, neo-klassieke architectuur en vele duizenden restaurants en bars. De stad heeft wel een rijke historie, maar barst niet uit zijn voegen van de bezienswaardigheden. In Buenos Aires snuift u gewoon lekker sfeer in vaak een aangenaam. En natuurlijk danst u hier de tango, want de roots van deze temperamentvolle dans ligt in Buenos Aires.

Bezienswaardigheden in Buenos Aires

  • Avenida 9 de Julio, de breedste straat ter wereld.
  • Plaza de Mayo, vernoemd naar de stichters van de Argentijnse Republiek en beroemd vanwege de Dwaze Moeders die hier protesteerden tegen de gruweldaden van het militaire bewind in de jaren zeventig.
  • Recoleta kerkhof. Hier vindt u het graf van Evita Peron.
  • San Telmo. In deze wijk is de tango ontstaan.
  • La Boca. Midden in deze havenwijk staat het stadion La Bombonera, thuishaven van de beroemde voetbalclub Boca Juniors.
  • Palermo, de hippe en trendy wijk waar het ’s avonds allemaal gebeurd.

Argentinie-Buenos-Aires-cruise-haven-congress-gebouw  Argentinie-Buenos-Aires-cruise-haven-scooter  Argentinie-Buenos-Aires-cruise-haven-gekleurde huisjes

Beste tijd voor een cruise naar Buenos Aires

De beste reistijd voor Buenos Aires in Argentinië is van januari t/m april en oktober t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Buenos Aires is 29°C in januari en de laagste is 14°C in juli.

Algemene informatie over Buenos Aires

Valuta
De valuta in Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS).

Haveninformatie
De cruisehaventerminal van Buenos Aires (Terminal de Pasajeros Benito Quinquela Martin) werd ingehuldigd in 2000 en vernoemd naar de schilder Benito Martín (1890-1977).

De internationale luchthaven Ezeiza van Buenos Aires ligt 35 km ten zuiden van de cruisehaven. Aeroparque Jorge Newbery (internationale luchthaven die Palermo bedient) ligt 8 km ten noorden van de haven. Er zijn regelmatige busdiensten naar beide luchthavens.

Buiten de cruisehaven is er een taxistandplaats. De taxiprijzen zijn redelijk, met betalingen in zowel peso’s als USD. Er zijn ook gratis pendelbussen van de cruisehaven naar de winkelcentra in het centrum.

Haven-BuenosAires   portmap-BuenosAires

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Buenos Aires. Verken de bruisende stad doormiddel van een fantastische fietstocht met BajaBikes. Niet alleen krijg je van alles te zien, je krijgt ook van alles te horen over de stad. De ideale manier om Buenos Aires te ontdekken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan