Cooktown

Cooktown is de noordelijkste plaats aan de oostkust van Australië, in de deelstaat Queensland, aan de monding van de rivier Endeavour. In de Aboriginals-taal Guugu Yimithirr heet de plaats Gan.gaarr. Dit betekent ‘plaats van de steenkristallen’. Deze stenen worden door de Aboriginals gebruikt tijdens ceremonies en worden verder door het land verhandeld.

In Cooktown vindt u tropische regenwoud aan zee. De stad is omringd door enkele van de grootste nationale parken in Cape York. Watervallen, koraalriffen en lagunes, u vindt het bij Cooktown. Sinds de expeditie van James Cook is er veel interesse voor de aanwezigheid van een grote diversiteit aan flora en fauna in en rond de stad. Cooktown is een vaak bezochte plaats voor toeristen vanwege het Groot Barrièrerif en het Nationaal park Lakefield, en voor het vissen.

Bezienswaardigheden in Cooktown

  • Captain Cook standbeeld
  • Charlie Tanner Gallery
  • James Cook Museum
  • Nationaal park Lakefield
  • Groot Barrièrerif

australie-cooktown-landschap-uitzicht  australie-cooktown-palmbomen-landschap  australie-cooktown-vuurtoren-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Cooktown

De beste tijd voor Cooktown, Australië, is heel het jaar door. In de winter word het niet kouder dan 25 graden en in de zomer is het rond de 31 graden.

Algemene informatie over Cooktown

Valuta 
De valuta in Cooktown is de Australisch dollar.

Haveninformatie
Cooktown is een havenstad in Shire of Cook (Queensland, Australië). De stad ligt ongeveer 2000 km (1200 ml) ten noorden van Brisbane en ongeveer 330 km (205 ml) ten noorden van Cairns. Het heeft ongeveer 2.500 inwoners.

Australie-cooktown-haven-map.png  Australie-cooktown-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Cooktown in een perfect startpunt voor schitterende duiktours naar het Great Barrier Reef.
Voor de hengelaars onder ons is Cooktown the place to be. Van over de hele wereld komen vissers naar Cooktown.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan