Exmouth

Exmouth ligt halverwege de westkust van Australië. De nieuwe haven van dit tropische plaatsje biedt alle denkbare mogelijkheden en is zeer luxe uitgerust. Er zijn cafés, restaurants, resorts, hotels, hostels en campings te vinden. Exmouth is meer een toegangspoort tot het schitterende Ningaloo Reef en Cape Range National Park.

Exmouth werd in 1967 gebouwd als luchtmachtbasis aan de oostzijde van het North West Peninsula. Het moderne plaatsje heeft een haven en modern winkelcentrum. De laatste jaren zijn er een aantal nieuwbouwwijken aangelegd. Het leger is nog steeds aanwezig, maar Exmouth is eerder de ideale uitvalsbasis voor mensen die het noordelijk deel van het Ningaloo Reef Marine Park en het Cape Range National Park willen bezoeken. Vanuit hier boek je snorkel- en duiktochten naar het rif én kun je tussen november en maart tijdens zonsondergang schildpadden kijken. Het is ook nog eens de ideale plek om met walvishaaien te zwemmen.

Bezienswaardigheden in Exmouth

  • Ningaloo Rif
  • De vuurtoren
  • Jurabi schilpaddencentrum
  • Nationaal park Cape Range

australie-exmouth-strand-zee  australie-exmouth-oceaan-zee-walvishaai  australie-exmouth-suppen-landschap

Beste tijd voor een cruise naar Exmouth

De beste reistijd voor Exmouth in Australië is van april t/m december, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en er amper neerslag valt. De hoogste gemiddelde temperatuur in Exmouth is 34°C in januari en de laagste is 24°C in juli. Van januari t/m maart is het regen/cycloon seizoen, vaak ligt alles onder water en is alles afgesloten.

Algemene informatie over Exmouth

Valuta
De valuta in Australië is de Australische Dollar.

Haveninformatie
Een van de factoren die de groei van de cruisehaven belemmeren, is het gebrek aan aanlegfaciliteiten voor alle weersomstandigheden. Er zijn toekomstplannen voor de bouw van een speciale cruiseschipterminal. Binnen de Golf van Exmouth (ten zuiden van de Boat Harbour) wordt een nieuwe diepzeekade gebouwd.

Exmouth-port-map.jpg  Exmouth-port

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Exmouth. Deze havenstad staat bekend om de prachtige walvishaaien, mantaroggen en walvissen. Wilt u een grote kans hebben om deze bijzondere zeedieren te spotten ga dan in deze periodes van maart t/m september.
Walvishaaien trekken tussen eind maart en half juli langs Exmouth. De afgelopen jaren blijven er een aantal walvishaaien langer hangen, waardoor zwemmen met walvishaaien vaak nog t/m eind september/half oktober mogelijk is.
Wil je graag walvissen spotten? Of zelfs zwemmen met deze imposante dieren? Dan zijn de maanden juni t/m oktober de beste maanden om naar naar Exmouth te reizen.
De gigantische roggen met een spanwijdte tot wel 7 meter zijn een adembenemend schouwspel om te zien. Wil je graag mantaroggen zien tussen januari en maart? Dan kun je terecht in het vlakbij gelegen kustplaatsje Coral Bay. Hier worden het gehele jaar mantaroggen gespot.


Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan