Broome

Het stadje van de parelvissers, ligt aan de afgelegen noordwestkust van Australië. Het is ruim 2300 km naar Perth en ruim 1800 km naar Darwin. Broome heeft meer dan 10.000 inwoners. Broome heeft zijn bestaan te danken aan de grote hoeveelheid parelschelpen die hier voor de kust werden gevonden. Ook nu nog zijn er toonaangevende bedrijven uit deze exclusieve bedrijfstak te vinden. Het aan de westzijde gelegen prachtige hagelwitte strand staat bekend als Cable Beach. Bij dit 30 km lange strand kwam de telegraaf kabel aan land die Australië met Engeland verbond. Bij Gantheaume Point, vlakbij Cable Beach, ziet u bij laag water de meer dan 120 miljoen jaar oude voetafdruk van een Dinosaurus. Broome heeft door de lichte zeebries een aangenaam klimaat.

Bezienswaardigheden in Broome

  • Japanse begraafplaats. Vooral de Japanners speelden een hoofdrol in het ontwikkelen van de parelcultuur. Op de Japanse begraafplaats is goed te zien hoe belangrijk de Japanners voor Broome zijn geweest.
  • Chinatown. U zult in deze wijk niet het gevoel hebben dat u in Australië bent. U vindt hier de Sunbioscoop, de oudste nog in bedrijf zijnde openluchtbioscoop ter wereld.
  • Cable Beach. Ten noorden van Broome ligt dit meer dan 20 km lange witte strand. Hier werd Australië in 1889 voor het eerst door middel van een telegraafkabel met de rest van de wereld verbonden.
  • Gantheaume Point. Bij Gantheaume Point, op 6 km van het centrum, zijn bij ebstanden van 1.50 meter of lager pootafdrukken van dinosaurussen te zien. Kijkt u wel goed uit bij het betreden van het rif, aangezien de omgeving zeer kwetsbaar is.

Australie-Broome-cruise-haven-kangeroe  Australie-Broome-cruise-haven-uitzicht  Australie-Broome-cruise-haven-kliffen

Beste tijd voor een cruise naar Broome

De beste reistijd om naar Broome, Australië, te gaan is het hele jaar.

Algemene informatie over Broome

Valuta
De valuta in Broome is de Australische dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen in Broome meren aan bij een pier die via een brug met de kust is verbonden. Bij het ontschepen biedt de haven gratis pendelbussen die cruisepassagiers naar het bezoekerscentrum van het centrum vervoeren, en ook terug naar het schip (om aan boord te gaan).

australie-broome-haven-map.jpg  australie-broome-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Altijd al een keertje een mangobiertje willen drinken? Probeer dit dan tijdens een bezoek aan Broome.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan