Fakarava (Tuamotu eilanden)

Fakarava-atol ligt in het westen van de groep Tuamotu-eilanden in Frans-Polynesië. Het is de op één na grootste van de Tuamotu-atollen. Toau-atol is het dichtstbijzijnde land. Het gebied van het Fakarava-atol ligt 16 km2 boven water. Fakarava heeft ongeveer 860 inwoners. Het belangrijkste dorp heet Rotoava. Fakarava-atol is de hoofdstad van de gemeente Fakarava, die bestaat uit Fakarava en de atollen Kauehi, Aratika, Niau, Taiaro, Toau en Raraka. De lengte van het atol is 60 km  en de breedte 21 km. Fakarava-atol heeft een brede en diepe lagune met een oppervlakte van 1112 km2 en twee passen (toegangskanalen). De belangrijkste om de lagune binnen te gaan, gelegen in het noordwestelijke uiteinde, is Passe Garuae; het is de grootste Frans-Polynesische pas.

Bezienswaardigheden in Fakarava

  • Prachtige stranden
  • Kleine dorpjes
  • Watersport

   

Beste tijd voor een cruise naar Fakarava

De beste reistijd voor Fakarava in Frans-Polynesië is in januari en maart t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Fakarava is 28°C in januari en de laagste is 26°C in juli.

Algemene informatie over Fakarava

Valuta
De valuta in Fakarava, Frans Polynesië is de CFP-frank (XPF).

Haveninformatie
Schepen gaan voor anker in de buurt van het eiland en passagiers kunnen met pendelbootjes naar het eiland.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan