Fremantle

Het kleine stadje Fremantle ligt aan de westkust van Australië. Het charmante stadshart wordt gekenmerkt door historische architectuur dat dateert uit de tijd van de eerste goudgravers die zich in Fremantle vestigden. Ervaar hier het Wilde Westen! Het South Terrace, Fremantle’s hoofdstraat, is ideaal om te genieten van een cappuccino, te winkelen of te slenteren langs de typisch Australische kunsttentoonstellingen. Het kleine strand ligt slechts op enkele minuten loopafstand van het centrum. Er zijn verschillende restaurants die schelp- en schaaldieren serveren en natuurlijk een prachtig zeezicht geven. De witte zandstranden ten noorden van Fremantle liggen slechts op enkele minuten met het openbaar vervoer. De grote haven van Fremantle is sinds lange tijd één van de belangrijkste havens aan de westkust.

Bezienswaardigheden in Fremantle

  • South Terrace
  • Fremantle Markets
  • Fremantle Motor Museum
  • Prachtige stranden
  • Maritime Museum
  • Proclamtion Tree
  • Round House

australie-Fremantle-esplinade park-park-skaters-reuzenrad  australie-Fremantle-winkelstraat-winkels  australie-Fremantle-containers-kunst-regenboog-monument

Beste tijd voor een cruise naar Fremantle

De beste tijd om naar Fremantle, Australië, te gaan is van januari t/m mei en van oktober t/m december.

Algemene informatie over Fremantle

Valuta
De valuta in Fremantle is de Australische dollar.

Haveninformatie
Alle vier de ligplaatsen van de cruisehaven van Fremantle bevinden zich op Victoria Quay. De terminal is gemakkelijk bereikbaar met treinen en openbaar vervoer (20 minuten rijden van Perth City). Er is een kort parkeren bij C & D Sheds (Victoria Quay). De parkeerfaciliteit voor lang parkeren bevindt zich tegenover het politiebureau in Queensgate Car Park.

australie-Fremantle-haven-map.jpg  australie-Fremantle-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Wist u dat de wereldstad Perth op nog geen 30 minuten rijden ligt? Het is dus een ideale gelegenheid om ook Perth te bezichtigen.

Met een echte ouderwetse tram kunt u een prachtige stadstour maken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan