Glacier Bay

Glacier Bay National Park is een gebied dat alleen per schip of vliegtuig te bereiken is. Daarom is de overweldigende natuur hier nog puur en ongerept. In 1925 is het park tot nationaal monument verklaard en in 1980 werd het een nationaal park.

De enorme getijdengletsjers en de hoge bergen die recht uit zee oprijzen, vormen een adembenemend panorama. Massieve stukken ijs breken van de gletsjermuren en storten met een donderend geraas in het met ijsschotsen bedekte water. In het voedselrijke water heeft u een goede kans om bultrugwalvissen te zien. Zij leven in groepen en jagen op een bijzondere manier op vis. Ook zijn hier veel zeeleeuwen, zeehonden, bald eagles en bruine beren te zien.

De meeste cruiseschepen komen vroeg in de ochtend aan bij Point Gustavas, de ingang van de baai, en gaan vanaf dat punt langzamer varen om in Bartlett Cove de National Park Service Rangers aan boord te laten komen. Zij zullen vanaf de brug scheepsomroepen maken over de verschillende bezienswaardigheden die u op het schip passeert.

De National Park Service Rangers houden ook een presentatie aan boord en tevens zullen zij souvenirs verkopen. Het is strikt verboden in Glacier Bay eten te geven aan de dieren. Het is tevens niet toegestaan eten van boord af te gooien. Dit kan het ecologische systeem ontwrichten of ziektes overbrengen op de dieren.

Bezienswaardigheden in Glacier Bay

  • Bartlett Cove. Gelegen in een gematigd regenwoud. Hier zijn verschillende wandelroutes te vinden. Ook kunt u met een parkranger op pad gaan om zo meer over het gebied te leren.
  •  Gletsjers. Er zijn een stuk of 12 gletsjers te vinden in het park. Bij de gletsjers kunt u het spektakel van het afbrokkelen van het ijs zien en horen. Dit is een attractie op zich.

alaska-glacier bay-waterval-bergen-landschap  alaska-glacier bay-bruine beer  alaska-glacier bay-landschap-natuur-ijs

Beste tijd voor een cruise naar Glacier Bay

De beste tijd om naar Glacier Bay, Alaska, Verenigde Staten, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Glacier Bay

Valuta
De valuta in Alaska is de Amerikaanse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen zijn verplicht om een ​​Park Ranger op te halen bij de ingang van Galcier Bay en onder zijn leiding te varen. De meeste schepen varen langs de noordwestelijke arm van de baai naar de gletsjers Tarr Inlet, Margerie en Grand Pacific. De kans om het afkalven van ijs in zee te zien is daar zeer groot.

alaska-glacierbay-haven-map.png  alaska-glacierbay-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Kleed je aan met meerder lagen. Het is altijd beter wat uit te kunnen doen dan te weinig aan te hebben. De wind die van de gletsjers komt is namelijk ijskoud.

Neem genoeg accu’s mee voor uw camera, door de kou kunnen deze sneller leeg raken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan