Fairbanks

De gastvrijheid en pioniersgeest van de kleine stad zullen uw verblijf in Fairbanks, Alaska een onvergetelijke ervaring maken. Het is de op een na grootste stad van Alaska. Fairbanks is het knooppunt voor het binnenland en het noordpoolgebied van Alaska en staat bekend om zijn eersteklas accommodaties en restaurants, musea, concerten, historische locaties, de inheemse cultuur van Alaska en toegang tot de wildernis van Alaska. Het is ook beroemd om zijn ongelooflijk lange zomerdagen, waar de zon nooit lijkt onder te gaan. In juni ziet Fairbanks meer dan 21 uur daglicht. In de winter is het tegenovergestelde natuurlijk waar, en er zijn erg lange, donkere dagen. In december is er minder dan 4 uur daglicht in Fairbanks.

Bezienswaardigheden in Fairbanks

  • Pioneer Park
  • Morris Thompson Cultural & Visitors Center
  • Large Animal Research Station
  • Creamer’s Field (hier kunt u veel wildlife spotten)

alaska-Fairbanks-sneeuw-straat-huizen  alaska-Fairbanks-noorderlicht-landschap  alaska-Fairbanks-eekhoorn-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Fairbanks

De beste reistijd voor Fairbanks in Alaska is van mei t/m augustus, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Fairbanks is 22°C in juli en de laagste is -16°C in januari.

Algemene informatie over Fairbanks

Valuta
De valuta in de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar

Haveninformatie
De schepen meren aan in de haven van Fairbanks.

alaska-Fairbanks-cruise-haven-map alaska-Fairbanks-cruise-haven
Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Fairbanks. Tijdens de winter is het een van de beste plekken ter wereld om de Aurora Borealis (noorderlicht) te bekijken. Het bevindt zich nabij de poolcirkel, waardoor het noorderlicht van september tot april zichtbaar is.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan