Haines

Haines is alles waar je van droomt als je aan Alaska denkt maar ook bekend als de vallei van de Arenden. Gelegen aan de noordelijke kusten van de Inside Passage en omringd door spectaculaire bergtoppen, gletsjers, rivieren en meren, is dit een paradijs voor de natuurliefhebber.

Bezienswaardigheden in Haines

  • Sheldon Museum & Cultural center (25 Main Street). Dit museum herbergt de persoonlijke verzameling van een Alaskaanse familie. De verzameling omvat o.a. lokaal Alaskaans handwerk, Russische voorwerpen en voorwerpen van de Gold Rush zoals een Jack Dalson’s jachtgeweer.
  • Glacier Bay National Park. Slechts op vijftien minuten afstand van Haines en is een van de meest populaire wildparken in Noord Amerika.
  • Stadswandeling in Haines. Van de kade is het een kleine wandeling naar het stadje. Het historische Fort William Seward, de oude kazernes, de paradegronden waar de soldaten vroeger leerden marcheren, het vroegere legerhospitaal dat nu een museum is geworden.
  • Chilkoot Lake. Tocht naar het meer waar een boottocht in een open boot wordt georganiseerd. Het meer is gebed in een prachtige natuurlijke omgeving met een gevarieerde fauna en flora.
  • Vallei van de Arenden. Is de thuis van generaties van beren, arenden, berggeiten, rivierotters en zoveel meer.

alaska-haines-landschap-weg-bergen-bomen  alaska-haines-grizzly bear-beer-natuur  alaska-haines-vogel-roofdier-bomen-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Haines

Er wordt vanaf mei tot en met september gevaren naar Alaska. De beste reistijd is afhankelijk van wat je wilt zien. Grofweg zijn dit de maanden waarin je bepaalde diersoorten ziet:

  • Mei: weinig beren, mogelijk aan begin van seizoen nog sneeuw tijdens Whitepass treinreis
  • Juni: beren
  • Juli: zalmtrek, beren
  • Augustus: zalmtrek, beren
  • September: weinig beren, minder walvissen

Het weer in Alaska kan met het half uur veranderen, dus van heel mooi weer naar mist en regen. De koudste maanden zijn mei en september, met elk 12C-13C. De maanden juni/juli en augustus zijn relatief het warmst met gemiddeld 16C-18C.

Algemene informatie over Haines

Valuta
De valuta in de Verenigde Staten is de Amerikaanse Dollar (USD).

Haveninformatie
De haven van Haines is gewoon de mooiste haven van de Inside Passage. De aanlegfaciliteiten bieden slechts ruimte voor één groot cruiseschip en mogelijk een klein schip. In tegenstelling tot veel andere havens die u tijdens uw cruise bezoekt, heeft uw schip Haines helemaal voor zichzelf en laat u de ongehaaste, ontspannen sfeer van een echte stad in Alaska ervaren.

Het Port Chilkoot (PC) Dock ligt direct voor het historische Fort William H. Seward en op minder dan 800 meter van “downtown” Haines. Winkelen is er in overvloed in Haines. Een kleine kiosk met literatuur met gebiedsinformatie is beschikbaar op het pc-dock en het bezoekerscentrum is geopend van 8.00 uur tot 17.00 uur. tijdens uw verblijf in Haines met vriendelijk personeel om uw vragen te beantwoorden en aanvullende informatie over de omgeving te verstrekken. Touroperators ontmoeten u aan het uiteinde van de pier aan de kust voor uw tochten en er is ook een pendeldienst beschikbaar naar de stad en door het Fort Seward-gebied.

alaska-haines-cruise-haven-map  Haines-port-overzicht

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Haines. Haines staat bekend om zijn overvloed aan dieren in het wild en is praktisch overal in de vallei te zien, zelfs in de binnenstad. Rondleidingen zijn de beste manier om uw potentieel voor het bekijken van dieren in het wild te optimaliseren, aangezien touroperators niet alleen weten waar ze heen moeten, maar ook afgelegen gebieden kunnen bereiken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor de grote stroom mensen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan