Hammerfest

Hammerfest is één van de oudste stadjes van Noorwegen en is bekend om zijn meridiaanzuil, die tot het werelderfgoed van Unesco behoort. Deze zuil symboliseert de eerste officiële meting van de grootte en vorm van de aarde. Hammerfest was ook de eerste stad die al in 1891 elektrische straatverlichting had. Dit was echt nodig, omdat er in de periode van 22 november tot 22 januari de zon zich hier niet laat zien. Daartegenover staat het prachtige natuurverschijnsel De Middernachtzon, vanaf half mei tot en met eind juli gaat de zon helemaal niet onder.

Bezienswaardigheden in Hammerfest

  • Hammerfest-kerk. In de zomer worden er in de kerk dagelijks orgelconcerten gehouden. Tegenover de nieuwe kerk staat de oude kerkhofkapel, die de brandstichting door de Duitsers overleefd heeft.
  • Raadhuisplein. In het centrum, tussen de Strandvei en de Havnkai, staat het raadhuis. Hier is de IJsberenclub ondergebracht, die hier een klein museum heeft, o.a. met museumstukken uit de tijd van de walvisjagers.
  • Raadhuisplein. Op het raadhuisplein vindt vaak de markt plaats. Vanaf de kade vertrekken de fjordtochten, waaronder ook een minicruise met een catamaran naar Honningsvåg.
  • Michaelskerk. Aan de Strandvei staat de katholieke Michaelskerk. Veel Duitse jongeren hebben meegewerkt aan haar wederopbouw.
  • Varden op de berg Salen. Bij de Michaelskerk loopt een weg omhoog naar Varden, het uitzichtpunt op de veelbezochte berg Salen. Hierboven staat een nieuwe café vanwaar men van 17 mei tot 28 juli van de middernachtzon kan genieten.
  • Meridiaanzuil. Ten noorden van de stad, aan de andere kant van de haveninham, staat de meridiaanzuil, die herinnert aan de eerste metingen van de aarde.

noorwegen-Hammerfest-bergen-lanschap-huizen-gebouwen-kust  noorwegen-Hammerfest-kerk-gebouw  noorwegen-Hammerfest-rendieren-natuur-landshap-bergen

Beste tijd voor een cruise naar Hammerfest

De beste reistijd voor Hammerfest, Noorwegen, is van juli t/m september.

Algemene informatie over Hammerfest

Valuta
De valuta in Hammerfest is de Noorse kroon.

Haveninformatie
De ligplaats van het cruiseschip is aan de kade van Hammerfest. De meeste rederijen bieden een shuttlebusservice aan naar het centrum van Hammerfest.

noorwegen-hammerfest-haven-map  noorwegen-hammerfest-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Het Toeristenbureau vindt u bij de Corn Moes gate.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan