Isla Pan de Azucar

Isla Pan de Azucar, Chili, is het grootste eiland in het Pan de Azucar National Park, vooral bekend om zijn broedkolonie Humboldt-pinguïns. Wildlife omvat ook zeeleeuwen en verschillende zeevogels (ook Peruaanse pelikanen). Fauna omvat meer dan 20 cactussoorten. Parque Nacional Pan de Azucar ligt op de grens tussen twee Chileense regio’s (Antofagasta en Atacama). Het park werd opgericht in 1985 en beslaat momenteel een totale oppervlakte van ongeveer 438 km2. In het park kun je verschillende zoogdieren vinden (guanaco, culpeo en chili-vossen, Europese / bruine haas) en reptielen (voornamelijk Tropidurus en Callopistes).

Bezienswaardigheden in Isla Pan de Azucar

  • Humboldt pinguïns
  • Duiken
  •  Cisne bay
  • El Chuncho beach

Beste tijd voor een cruise naar Isla Pan de Azucar

De beste reistijd voor Pan de Azúcar in Chili is van januari t/m mei en oktober t/m december, waarin je een aangename temperatuur hebt en geen tot amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Pan de Azúcar is 24°C in januari en de laagste is 17°C in juli.

Algemene informatie over Isla Pan de Azucar

Valuta
De valuta in Pan de Azucar, Chili is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Als cruisebestemming wordt Isla Pan de Azucar bezocht door luxe schepen en megajachten van de vloten van all-inclusive cruisemaatschappijen zoals Seabourn, Silversea en Hapag-Lloyd. Passagiers kunnen met pendelbootjes naar het eiland.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan