Nosy Be

Madagascar staat bij veel mensen op de bucketlist. Het is een prachtige mix van cultuur, natuur en dieren. Aan de noordwestkust van Madagascar vind je echter nog een ander prachtig eiland, wat officieel wel bij het land hoort. Nosy Be is een eiland met prachtige witte zandstranden, ontelbare palmbomen en een indrukwekkend koraalrif voor de deur. Nosy Be, dat ‘groot eiland’ betekent, is niet alleen dé plek om te duiken, snorkelen  of zeilen. Je vindt hier ook prachtige groene landschappen met kratermeren, watervallen en zelfs een berg; Mont Lokobe.

Bezienswaardigheden in Nosy Be

  • Mont Lokobe
  • Lokobe Reserve
  • Andilana Beach
  • Nosy Be Jazz festival (in april)
  • Nosy Iranja

Madagaskar-nosy-be-island-bergen-natuur-zee   Madagaskar-nosy-be-island-zee-strand   Madagaskar-nosy-be-island-zee-zonsondergang

Beste tijd voor een cruise naar Nosy Be

De beste reistijd voor Nosy Be in Madagascar is van januari t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Nosy Be is 29°C in januari en de laagste is 23°C in juli.

Algemene informatie over Nosy Be

Valuta
De valuta in Madagascar is de Ariary (MGA).

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Nosy Be Island dokken (ankeren) in Hell-Ville – havenstad aan de zuidkust.
nosy-be-circuit-1-hellville-map   Madagaskar-nosy-be-island-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise

Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Nosy Be.

Nosy Be is een van de grootste eilanden aan de noordwestkust van Madagascar, en heeft een specifieke plek om een prachtige zonsondergang te bekijken. Vanuit Mont Passot heeft u prachtige panoramische uitzichten over de omgeving, dit punt ligt namelijk op 329 meter hoogte.

Vroeger was het een actieve vulkaan, maar inmiddels kunt u prima naar de top klimmen. Bereidt u echter wel voor op drukte, deze plek is namelijk geliefd bij zowel locals als toeristen. Rondom Mont Passot vindt u acht kleine kratermeren die vol zitten met krokodillen en vis.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan