Victoria (Mahe)

Victoria is de kleinste hoofdstad ter wereld met vele Creoolse restaurants en kleurrijke fruitmarkten, liggend in een schitterend landschap van de Seychellen. Het hoofdeiland van de Seychellen is Mahé met als hoofdstad Victoria. Hier bevinden zich restaurants, fruitmarkten, ambachtelijke winkeltjes en de internationale luchthaven.

Mahé is één van de granieteilanden. Deze granieteilanden kenmerken zich door een heuvelachtig terrein. Tegen de heuvels groeit vrijwel overal een tropisch regenwoud, waarin een zeer rijke en diverse flora en fauna terug te vinden is. Mahé beschikt over een prachtig landschap met heel veel palmbomen, kaneelplantages en vele uitzichtpunten, die een mooi panorama op de nabijgelegen eilandjes bieden. Mahé heeft een oppervlakte van ongeveer 150 km² en is daarmee het grootste van de Seychellen eilandengroep.

De hoogste berg op Mahé is de Morne Seychelles met bijna 1000 meter. In totaal bezit Mahé 68 kleinere en grotere stranden. Ieder strand heeft zijn eigen uitstraling. Voor wie van hoge golven houdt, is Grand Anse ideaal. De wateren rondom Victoria zijn heel geschikt om te (diepzee)duiken. Bijna alle stranden zijn omgeven door koraalriffen, waardoor het veilig is om in zee te zwemmen. De omstandigheden voor de diepzeeduiker zijn ideaal: het zeewater is glashelder, wat een spectaculair zicht biedt op de 100 verschillende koraalsoorten, scheepswrakken en meer dan 900 soorten vissen. In de maanden juli en december is het mogelijk om tijdens het duiken een walvishaai te ontmoeten.

Bezienswaardigheden in Victoria

  • State House
  • Craft Village
  • Anse Takamaka
  • Theeplantage
  • Dagmarkt in Victoria Botanische tuin
  • Maison Saint Joseph Barley’s House
  • Sauzier waterval
  • Trois Frères Peak in Morne Seychellois National Park
  • Duiklocaties. Bay Ternay Marine Park, Whale Rock, Sunset Rocks en Chuckles Rocks.

seychellen-victoria-mahe-strand-view  seychellen-victoria-mahe-strand-boot-rotsen  seychellen-victoria-mahe-strand-palmbomen

Beste tijd voor een cruise naar Victoria

De beste tijd om naar Victoria te reizen is van februari t/m april en van juni t/m november.

Algemene informatie over Victoria

Valuta
De valuta in Victoria, Seychellen, is de Seychelse roepie.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Mahé leggen aan (anker) in Victoria (de hoofdstad van de Seychellen). Victoria is beroemd met zijn export van goederen, waaronder guano, vanille, zeep, kokosolie, kokosnoten en schildpad.

seychellen-victoria-mahe-haven-map.png  seychellen-victoria-mahe-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
De beste periode voor het zogenaamde ‘big game fishing’ is van oktober t/m april. U kunt vissen op de volgende vissoorten: Marlin, Sailfish, Wahoo, Yellowfin tonijn, Dorado & Bonefish.

Als u wilt gaan snorkelen, kunt u naar het St Anne National Marine park gaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan