Cruise naar Airlie Beach

Airlie Beach is een dorp in Queensland, Australië. Airlie Beach is bekend vanwege het feit dat het, het hart van het Great Barrier Reef is. Airlie Beach en de vlakbij gelegen Whitsundayeilanden beschikken over een tropisch klimaat en levensstijl.

Airlie Beach is een belangrijke toeristische bestemming. Samen met het nabijgelegen Shute Harbour, vormt het een opstappunt voor vaarten naar zowel de Whitsundayeilanden als het Great Barrier Reef. Airlie Beach heeft een klein strand en in de oceaan leven veel zeekwallen van november tot mei. Om de toeristen en plaatselijke bevolking toch een plaats te bieden om te kunnen zwemmen heeft de gemeente een kunstmatig meertje aangelegd aan de kust.

Airlie Beach is het meest bekende backpackersdorp van Queensland.

Bezienswaardigheden in Airlie Beach

  • Whitsundays
  • Lagoon
  • Coral Sea Marina
  • Airlie Beach Markets

Australie-Airlie-Beach-cruise-haven-kust-stad  Australie-Airlie-Beach-cruise-haven-kust-stad-zonsondergang  Australie-Airlie-Beach-cruise-haven-Whitsunday

Beste tijd voor een cruise naar Airlie Beach

De beste reistijd voor Airlie Beach in Australië is van april t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag.

Algemene informatie over Airlie Beach

Valuta
De valuta in Australië is de Australische Dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen gaan voor anker in de buurt van de jachthaven en brengen hun passagiers aan land via de tenderboten van het schip. Abell Point Marina biedt als faciliteiten en voorzieningen, 3 restaurants (café-bars), 1 evenementenfaciliteit, 300 parkeerplaatsen, ontspanningsruimtes, nieuw ontwikkelt park, onderhoudsfaciliteiten voor boten, diensten (wasserette, douches, toiletten, Wifi, autoverhuur, duiken, tanken, water- en stroomvoorziening, beveiliging, scheepsbouw, afvalinzameling).

Australie-Airlie-Beach-cruise-haven-mapAustralie-Airlie-Beach-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Bezoek de Whitsundays met een zeilboot als je wat meer tijd hebt. Vaar dan richting Whitehaven beach waar je kan genieten van een prachtig uitzicht over de zee en zandbanken. Je hebt soms zelfs de mogelijkheid om te snorkelen. Skydiven voor de waaghalzen is ook aangeraden, je kijkt uit over de prachtige whitsundays eilanden, zeker om nooit meer te vergeten. Mocht je liever met de voeten op de aarde blijven geniet dan van de relaxte sfeer die Airlie beach met zich mee brengt, pak een terrasje of ga zwemmen in de lagoon.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan