Vava'u

Vava’u is een eilanden groep in Tonga, bestaande uit een groot eiland en meer dan 50 kleinere. Het hoofdeiland draagt ook de naam Vava’u. Het hoogste punt is Mount Talau waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over het eiland. De hoofdstad is Neiafu. De stranden zijn geweldig mooi. U kunt hier hele bijzondere schelpen vinden. Op Vava’u kunt u vissen, walviskijken, duiken en snorkelen. Veel zeiljachten die de oversteek maken van Amerika naar Australië stoppen op dit eiland. Het aanzicht van de vele zeilschepen in de brandende zon is een lust voor het oog. Op het eiland ervaart u een zoete geur vanwege de vele vanille plantages.

Bezienswaardigheden in Vava’u

  • Watersporten als duiken en snorkelen
  • Eilandtour door de jungle
  • Walvisspotten
  • Mariners Cave

Tonga-Vavau-uitzicht  Tonga-Vavau-walvisspotten  Tonga-Vavau-koraal rif-snorkelen-duiken

Beste tijd voor een cruise naar Vava’u

De beste reistijd voor de regio Vava‘u in Tonga is van maart t/m december, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper tot middelmatige neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Vava‘u is 28°C in januari en de laagste is 25°C in juli.

Algemene informatie over Vava’u

Valuta
De valuta in Vava’u, Tonga, is de Tongaanse pa’anga (TOP)

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Vava’u (eilandengroep in Tonga) meren aan (anker) in Neiafu – havenstad aan de centraal-zuidkust van het eiland Utu Vava’u.

australie-vavau-cruise-haven-map    australie-vavau-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Vava’u. Het geven van een fooi is op het eiland niet gebruikelijk. Service en belasting zijn inbegrepen bij de prijs.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan