Arica

Arica is een havenstad en hoofdstad van de noordelijke Chileense regio Arica y Parinacota. Arica is tevens een gemeente in de provincie Arica. De stad ligt op 18 kilometer ten zuiden van de grens met Peru en vormt de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De bijnaam van de stad is “de stad van de eeuwige lente”. Arica telt 185.268 inwoners.

De stad vormde onderdeel van Peru tot 1880, toen Chileense troepen het veroverden tijdens de Salpeteroorlog. Een van de meest bekende gebeurtenissen tijdens deze oorlog was de verovering van de Morro de Arica (“Kaap Arica”) bij de stad.

Bezienswaardigheden in Arica

  • De kathedraal van San Marcos (gebouwd door Gustave Eifel)
  • de Douane (1874). Het metaal hiervoor werd gesmolten in de ateliers van Gustave Eiffel en vervolgens naar Chili uitgevoerd.
  • De hoge rots El Morro, die de stad domineert.
  • Museo de Armas, het Wapenmuseum, met herinneringen aan de Oorlog van de Pacific.

Chili-Arica-Cruise-Haven-uitzicht-stad  Chili-Arica-Cruise-Haven-uitzicht-bergen  Chili-Arica-Cruise-Haven-uitzicht-alpaca

Beste tijd voor een cruise naar Arica

De beste reistijd voor Arica, in Chili, is van januari t/m mei en november en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag.

Algemene informatie over Arica

Valuta
De valuta in Chili is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Cruiseschepen leggen aan dichtbij het centrum. Het is 5 blokken lopen naar het centrum (1.5km). Shuttle busjes zijn beschikbaar voor een korte transfer van de pier naar de havenuitgang.
Chili-Arica-Cruise-Haven-Map  arica-port

Tip(s) van Captain Cruise
Je kan de 110 meter hoge rots El Morro beklimmen, een taxi naar de top kost zo’n $5,-.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan