Chili-puerto-montt-

Om een beetje sfeer te proeven van Puerto Montt is de vismarkt van Angelmo aan de haven een goede plek. Deze vismarkt ligt ten zuidwesten van het centrum.

Puerto Montt is een gemeente in de Chileense provincie Llanquihue in de regio Los Lagos en telt bijna 176.000 inwoners. Het is van oudsher een visserstadje. De stad ligt aan het water en vormt tegenwoordig een belangrijk knooppunt. Zowel voor de lokale economie als voor het toerisme. Het is het startpunt voor de Navimag Ferries langs de Chileense fjordenkust naar Puerto Natales en ook degenen die een bezoek willen brengen aan Chiloé eiland doen dit vaak vanuit Puerto Montt.

Het stadje zelf is ook best de moeite waard. Ook kunnen vanuit Puerto Montt verschillende mooie dagexcursies worden gemaakt zoals tochten naar de Osorno vulkaan, de Petrohue watervallen en het Alerce Andino National Park. Medio negentiende eeuw vestigden Duitse kolonisten zich in Puerto Montt. De stad kenmerkt een midden Europese architectuur met hoge daken en sierlijke balkons. Het oudste gebouw van de stad bevindt zich op de plaza van de stad en is de Redwood Kathedraal, deze dateert uit 1856.

De nabijgelegen haven van Angelmó en het Eiland Tenglo bieden een meer ontspannen atmosfeer aan. Angelmó heeft een uitstekende ambachtenmarkt en wonderbaarlijke zeevruchten.

Bezienswaardigheden

  • Petrohue Watervallen
  • Alerce Andine National Park
  • Chiloe Eiland
  • Osorno Vulkaan
  • Tenglo Eiland
  • Chapo Lake

Chili-puerto-montt-osorno-vulkaan      Chili-puerto-montt-petrohue-waterval      Chili-puerto-montt-zee-dolfijnen-chiloe-eiland

Beste tijd
De beste reistijd voor Puerto Montt in Chili is van januari t/m april en november en december, waarin je een zachte of aangename temperatuur hebt en amper tot weinig neerslag.

Valuta
De valuta in Chili is de Chileense Peso.

Haveninformatie
Puerto Montt is een van de aanloophavens op routes die cruisen door de Patagonische kanalen en Chileense fjorden in de provincies Tierra del Fuego van Chili en Argentinië omvatten. De meeste schepen meren aan bij de openbare pier in Canal Tenglo, grote schepen moeten echter inschepen op dezelfde pier. De afstand van de haven naar het centrum van de stad is ongeveer 20 minuten.

Chili-puerto-montt-cruise-haven-map      Chili-puerto-montt-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Puerto Montt. De parken en meren in deze omgeving zijn zeker een bezoek waard. Maak een tocht door het Parque Nacional Vicente Pérez Rosales om op zoek te gaan naar herten en andere dieren. Het absolute hoogtepunt van dit park zijn de Watervallen van Petrohué. Hier stroomt het schuimende witte water door een kloof van zwart vulkanisch gesteente. Erachter is de witte top van de Volcán Osorno zichtbaar.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan