Banjul

Banjul ligt in het westen van Gambia, vlakbij de Atlantische Oceaan. Het is gelegen op een eiland, aan de zuidkant van de monding van de rivier de Gambia. De stad is 2 kilometer westwaarts aan het vasteland verbonden door middel van de Dentonbrug. Deze brug overspant de Oyster Creek, de belangrijkste kreek door het Tanbi Wetland Complex. Deze wetlands zorgen ervoor dat er behalve de weg, die over genoemde brug gaat, geen andere toegangswegen naar Banjul lopen.

Een veerboot verzorgt de verbinding over de Gambiarivier naar Barra, dat op de noordoever ligt. Zuidwestelijk liggen op respectievelijke afstanden van 15 en 25 kilometer, Serekunda en het internationale vliegveld. Serekunda is de grootste stad van Gambia en heeft dankzij haar grote markt ook het grootste economische belang. De landingsbaan is zeer breed en van zeer goede kwaliteit, omdat het een noodlandingsbaan voor de NASA is.

Bezienswaardigheden in Banjul

  • Oorlogsmonument en fontein, opgericht ter ere van de kroning van Koning George VI van Groot-Brittannië.
  • Nationaal Museum, museum over de archeologie, etnografie en de koloniale periode.
  • Albert Markt, levendige markt met een gedeelte waar ambachtswerk wordt verkocht.
  • Arch 22, een boogvormige toegangspoort naar de stad en met 35 meter hoog veruit het hoogste gebouw van het land. Vanaf hier is er een mooi uitzicht over de stad, de Gambiarivier en de oceaan. Op het verkeersplein voor de boog staat een standbeeld van de onbekende soldaat, die een baby draag.

gambia-banjul-river-scene.jpg  gambia-banjul-cityscape-torens.jpg

Beste tijd voor een cruise naar Banjul

De beste tijd om naar Banjul, Gambia, te gaan is van november t/m april.

Algemene informatie over Banjul

Valuta
De valuta in Banjul is de Dalasi.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren zo’n 1,5 km van de stad vandaan aan. Er zijn taxi’s beschikbaar om u naar het centrum te brengen.

gambia-banjul-haven-map.png  gambia-banjul-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Huur een gids om meer van het land te kunnen zien en er meer over te weten. Ze zijn erg trots op hun land waardoor ze met veel enthousiasme leuke weetjes aan je vertellen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan