Bergen

Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen. Het is uniek gelegen tussen zeven fjorden en zeven bergen. De oude stad staat voornamelijk bekend om de prachtig gekleurde houten Hanzehuizen die een gezellige uitstraling hebben.
Sinds 1979 staat Bergen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt heerlijk slenteren in de gezellige steegjes of langs de Bryggenkade met de vele winkeltjes.

Op toeristisch gebied is Bergen een absolute topper in Noorwegen. Dit komt voor al door de vele cruiseschepen die hier aanleggen. De stad is een populair beginpunt voor vakantiegangers die de Noorse fjorden, bergen en gletsjers willen zien. Daarom is de focus van deze stad de afgelopen decennia ook meer en meer op de toeristenindustrie komen te liggen. Op topdagen bezoeken zelfs meer den tienduizend toeristen Bergen.

Bezienswaardigheden in Bergen

  • Gamle Bergen, openluchtmuseum aan de rand van de stad.
  • Fløyenberg. De Fløyenbaan brengt u naar de top van deze berg. Eenmaal boven kunt u genieten van een fantastisch uitzicht over Bergen .
  • Geboortehuis van de beroemde componist Edvard Grieg.
  • Aquarium. Hier vindt u de grootste verzameling zoutwatervissen van Europa.
  • Mariakerk.
  • De vismarkt. De vismarkt in Bergen is een van de grootste vismarkten in Noorwegen en was vroeger de belangrijkste handelplaats voor lokale boeren en vissers.

Noorwegen-Bergen-cruise-haven-Floybanen  Noorwegen-Bergen-cruise-haven-witte-huisjes  Noorwegen-Bergen-cruise-haven-stad

Beste tijd voor een cruise naar Bergen

Cruises naar Noorwegen draaien om de natuur. Noorwegen telt verschillende leuke steden zoals Oslo en Bergen, maar de meeste bezoekers gaan hier toch heen om de indrukwekkende fjorden en mooie watervallen te zien. De beste periode om dat te doen loopt vanaf begin mei tot in september.

Algemene informatie over Bergen

Valuta
De valuta in Noorwegen is de Noorse Kroon.

Haveninformatie
De meeste cruiseschepen in Bergen Havn meren aan bij de cruisehaven van Skolten (haven van Vagen). Vanaf hier is het 5 minuten lopen (langs de waterkant) naar de aanlegplaats van Bryggen (ook bekend als Tyskebryggen). De volgende kaart van Port Bergen toont de cruiseterminals en hun ligplaatsen, evenals de ankerplaats van de haven. Als alle ligplaatsen bezet zijn, ligt het extra schip daar voor anker en worden de passagiers vervoerd via tenderboten.

haven-portmap-bergen  Noorwegen-Bergen-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Bergen. Bergen is een gastronomische UNESCO-stad. Verse zeevruchten vormen de kern van de Bergense keuken. Probeer dan ook de plaatselijke specialiteiten; Bergense vissoep, viskoekjes en ‘persetorsk’, een traditioneel gerecht met gestoomde kabeljauw uit Bergen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan