Douglas (Isle of Man)

Douglas is een populaire badplaats gelegen aan de monding van de rivier Douglas en een prachtige baai. Aan de zeekust staan pittoreske restaurants en cafes, oude koopmanshuizen uit de 18e eeuw en in het centrum zijn er volop winkelmogelijkheden. Vervlogen tijden herleven als u deze prachtige stad beter leert kennen. En wat is er origineler dan een ritje met ’s werelds oudste, nog in gebruik zijnde, paardentram. Wat u ook zeker niet mag missen zijn de spectaculaire uitzichten vanaf Douglas Head, waar Grand Union Camera Obscura is gevestigd en die u een unieke kijk op het eiland geeft.

Douglas is de hoofdstad en tevens de grootste stad van het eiland Man en ligt in het noordoosten. Net als de Kanaaleilanden Guernsey en Jersey behoort The Isle of Man tot de Britse eilanden, maar is geen deel van het United Kingdom. De eilanden hebben eigen wetten, eigen munten, eigen postzegels en een eigen regering.

Bezienswaardigheden in Douglas

  • Tower of Refuge. Een kasteel in de baai dat als toevluchtsoord diende voor schipbreukelingen
  • Grand Union Camera Obscura. Een unieke manier om de spectaculaire omgeving van Douglas te bewonderen.
  • Paardentram. Voor een tochtje van een uur door Douglas.
  • Manxmuseum. Hier vindt u vele lokale vondsten uit vroegere tijden.
  • Victoria Road Prison
  • Jubilee Clock, gebouwd in 1887 ter nagedachtenis aan het gouden regeringsjubileum van Koningin Victoria.
  • Nautisch museum
  • Spoorwegmuseum

isle of man-douglas-landschap-uitzicht-schip isle of man-douglas-avond verlichting-vuurwerk-haven  isle of man-douglas-zonneschijn-huizen-landschap-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Douglas

De beste reistijd om naar Douglas te gaan is van juli t/m september.

Algemene informatie over Douglas

Valuta
De valuta in Douglas is de Britse kroon.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Man leggen aan (anker) bij Douglas – havenstad en hoofdstad van het eiland (grootste stad) gelegen aan de zuidoostkust. Sinds 2017 biedt Port Douglas meer eilandexcursies en -diensten aan, waaronder promomarketingbrochures aan boord en videomateriaal vóór aankomst. Het aantal passagiers die vrijwilligers en gekwalificeerde gidsen verwelkomden, werd verhoogd.

douglas-haven-map.png  douglas-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Een leuke manier om het eiland te verkennen is per stoomtrein! Vanuit Douglas Railway station vertrekt een stoomtrein naar Ramsey. In Laxey, een plaatsje onderweg, valt het enorme grote waterrad ‘Lady Isabella’ op. Hier kunt u eventueel overstappen naar de Snaefell-trein die u, bij mooi weer, naar het mooiste uitzichtpunt van het eiland voert. Ramsey, het eindpunt, is een leuke badplaats waar altijd wel een terrasje te vinden is om uit te rusten.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan