Christchurch

Christchurch, ook wel Ōtautahi in het Maori’s, is de grootste stad op het zuidereiland. Het inwonersaantal ligt rond de 380.000.
In de stad zijn veel parken en plantsoenen te vinden. Verder zijn veel gebouwen in neogotische stijl gebouwd. Hierdoor doet de stad erg Europees aan. Het wordt ook wel ‘de meest Engelse stad buiten Engeland’ genoemd. Ook kunst en cultuur liggen in deze stad op loopafstand van elkaar. De rivier de Avon slingert door het centrum en wordt omgeven door grasvelden met eiken en treurwilgen.

Bezienswaardigheden in Christchurch

  • Kathedraal – De Anglicaanse kathedraal staat in het stadshart. De klokkentoren kunt u beklimmen en bij helder weer zijn de Zuidelijke Alpen te zien.
  • Hagley Park – Dit park is het domein van klimmers en fietsers.
  • Botanische tuin – Hier staat een overdaad aan bomen, struiken en planten.
  • Art Gallery – De Art Gallery in de botanische tuin exposeert schilderijen, tekeningen, beelden en keramiek van over de gehele wereld.
  • Canterbury Museum – Het museum exposeert onder andere over Robert Falcon Scott, de poolreiziger die zijn Zuidpoolexpedities meestal in Christchurch begon.
  • Arts Centre – Hier hebben veel kunstenaars hun atelier.

new zealand-Christchurch-tram-stad new zealand-Christchurch-gebouw  new zealand-Christchurch-castle hill-landschap

Beste tijd voor een cruise naar Christchurch

De beste tijd om naar Christchurch te gaan is december t/m februari. Hier is het dan zomer en de valt er de minste neerslag.

Algemene informatie over Christchurch

Valuta 
De valuta in Christchurch, Nieuw-Zeeland, is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Christchurch, Nieuw Zeeland, meren aan in Lyttelton Harbour (in de binnenhaven van de haven). De pier bevindt zich op korte loopafstand van het centrum.

Nieuw-Zeeland-Christchurch-haven-map.jpg  Nieuw-Zeeland-Christchurch-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
U kunt met een oude tram een ritje maken door de stad. U kunt ook een roeibootje huren en u over de Avon mee met de stroom laten drijven.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan