Eden

Eden staat onder andere bekend om de prachtige stranden. Tevens is er een mooie lagune om te zwemmen. Eden is gelegen aan de Sapphire Coast in Australië. De haven ligt ongeveer 480 km (300 mijl) ten zuiden van Sydney, de hoofdstad van de staat. Het werd gebouwd op golvend land dat grenst aan de 3e diepste natuurlijke haven op het zuidelijk halfrond en Snug Cove aan de westelijke grens.

De oostelijke kustlijn van Eden heeft ruige kliffen aan de zuidkant en een uitgestrekt zandstrand, Aslings Beach. Het einde van het strand is bij de ingang van Lake Curalo, de veilige inham van Twofold Bay. Port Eden is een van de twee regionale zeehavens in NSW die wordt beheerd door de New South Wales Maritime Authority. Eden NSW is de grootste vissershaven van de staat en het belangrijkste exportproduct is houtsnippers.

Bezienswaardigheden in Eden

  • Aslings Beach
  • Oesterkwekerijen
  • Boetiekjes
  • Ruige kliffen
  • Rotary park

   

Beste tijd voor een cruise naar Eden

De beste reistijd voor Eden in Australië is van januari t/m april en november en december, waarin je een aangename temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Eden is 24°C in januari en de laagste is 14°C in juli.

Algemene informatie over Eden

Valuta
De valuta in Eden, Australië is de Australische Dollar.

Haveninformatie
Grote cruiseschepen naar Eden NSW verankeren in zee (in de beschutte Twofold Bay) en hun passagiers worden vervoerd naar de kade van de haven via tenderboten (ongeveer 5 minuten reistijd). De aanlegsteiger (Eden Breakwater Wharf) bevindt zich zeer dichtbij/op loopafstand van het stadscentrum. Kleine cruiseschepen en megajachten meren direct aan bij Eden Breakwater Wharf in de haven.

 

Tip van Captain Cruise
Beslist de moeite waard om te bezoeken is het Killer Whale Museum. Hier kan men ook nog het skelet vinden van de orka Oom Tom die hier gevangen werd. Men ziet de slijtage van de tanden door de touwen gedurende die vangst.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan