Colombo

Een levendige stad die rijk is aan geschiedenis en vele culturen, welke men terug ziet in de gebouwen, tempels, moskeeën en het leven op straat.

Colombo is de commerciële hoofdstad en de grootste stad van Sri Lanka. De stad is tevens de hoofdstad van de Westelijke Provincie en het gelijknamige district Colombo. De stad zelf heeft meer dan 600.000 inwoners. Colombo is een belangrijke haven en handelscentrum.

Het is een multiculturele stad met onder andere Singalezen, Tamils, Sri Lankaanse Moren en Maleisiërs. Ook zijn er verschillende godsdiensten vertegenwoordigd zoals het Boeddhisme, het Christendom, de Islam en andere. In Colombo staat alles door elkaar heen. Koloniale huizen staan in de schaduw van moderne kantoorgebouwen; moderne woonwijken naast shantytowns en tempels naast moskeeën. De ‘Full Moon’ parade van Colombo is in de laatste jaren uitgegroeid tot een grootser spektakel dan dat van Kandy. Tientallen olifanten nemen eraan deel, evenals honderden dansers en muzikanten.

Bezienswaardigheden in Colombo

  • Gangaramaya Temple wordt gezien als een van de belangrijkste tempels in Sri Lanka. Deze tempel is gebouwd in de 19e eeuw.
  • Mount Lavinia ligt pal aan het strand en is een voorstad van Colombo. Voor een avondje stappen ben je hier aan het goede aders.
  • Galle Road is het kloppende hard van Colombo. Je vindt hier de tempel Vajira Pillayar Kovil met een rijk versierde toren.
  • The National Museum of Colombo is het grootste museum van de stad. Hier vindt u veel over de geschiedenis en de cultuur.

sri lanka-colombo-pettah-stad-winkels sri lanka-colombo-gebouw-stadsgezicht  sri lanka-colombo-gebouw-cultuur

Beste tijd voor een cruise naar Colombo

De beste tijd om naar Colombo af te reizen is van december t/m maart.

Algemene informatie over Colombo

Valuta
De valuta in Colombo is de Sri Lankaanse roepie.

Haveninformatie
Van de haven naar de stad is het ongeveer 10 minuten met de taxi (prijzen onbekend), 40 minuten met het openbaar vervoer en 52 minuten lopen.

Sri-Lanka-colombo-haven-map.jpg   Sri-Lanka-colombo-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Colombo ligt aan het water maar er kan niet gezwommen worden, omdat het water erg vervuild is. Wilt u toch gaan zwemmen, dan wordt het aangeraden om richting Mount Lavina te gaan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan