Darwin

Darwin is de noordelijkste grote stad van Australië, die ver van de bewoonde wereld van het land ligt. U kunt er tussen oude scheepswrakken en prachtige koraalriffen duiken, u kunt er heerlijk (multicultureel) eten en de stad is ook nog eens erg gezellig. Wat de stad zo bijzonder maakt, is dat hier maar liefst 60 verschillende nationaliteiten wonen. Dit is niet zo vreemd, aangezien Azië dicht in de buurt ligt en het een aantrekkelijke stad is om te wonen.

Bezienswaardigheden in Darwin

  • De Crocosaurus Cove
  • Museum & Art Gallery
  • Mindil Beach Sunset Markt
  • George Brown Botanic Garden
  • Mary River Wetlands
  • Darwin Aviation Museum
  • Tiwi Eilanden
  • Wave Lagoon

Darwin-NP  Darwin-blue  Darwin

Beste tijd voor een cruise naar Darwin

De beste reistijd voor Darwin in Australië is van april t/m november, waarin u een warme of hete temperatuur heeft en amper tot weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Darwin is 33°C in oktober en de laagste is 30°C in juni.

Algemene informatie over Darwin

Valuta
De valuta in Australië is de Australische Dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar Darwin AU meren aan bij Fort Hill Wharf. De werf is doelbewust gebouwd in 2008 en uitsluitend gebruikt voor het aanmeren van cruiseschepen. Cruisemaatschappijen bieden meestal shuttlebussen aan tussen de haven en het stadscentrum. Het cruiseterminalcomplex omvat een terminalgebouw met airconditioning, een minimarkt en parkeerplaatsen (met capaciteit voor grote toeristenbussen). Het terminalgebouw is modern en uitgerust met veiligheidscontroles, röntgenscanners voor bagage, bemande controlepunten.
Darwin-port 

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor de stad Darwin. drink een Darwin Stubby. Een glazen bierflesje dat tien keer zo groot is als een normaal bierflesje. Darwin is een echte bierstad en als u een groot liefhebber bent van bier, moet u zeker een keer een Darwin Stubby proberen.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan