Doubtful Sound

Doubtful Sound is de diepste fjord (421m) in het Fjordland Nationaal Park aan de Tasmaanse Zee en is één van de meest geapprecieerde toeristische bestemmingen van Nieuw-Zeeland. In vergelijking met het bekendere Milford Sound beslaat Doubtful Sound een groter oppervlak (lengte 40.4 km) en biedt het meer variëteit aan landschappen. Haar relatief mindere bekendheid is merendeels te wijten aan de moeilijkere bereikbaarheid. Een mogelijk is om vanaf zee met een boot te gaan. Een andere optie is om vanuit Manapouri met een boot over het Manapourimeer tot aan West Arm te gaan en van daaruit met een korte busreis over de afgelegen Wilmot Pass Road naar Deep Cove, het meest oostelijke punt van de sound.

Doubtful Sound kreeg de naam ‘Doubtful Harbour’ in 1770 van Kapitein James Cook, belast met het cartograferen van Nieuw-Zeeland. Hij twijfelde of hij, eens hij zou zijn binnengevaren, nog buiten zou kunnen raken tegen de dominante westenwinden in. Het werd later herdoopt door walvisvaarders. Leden van een Spaanse wetenschappelijke expeditie maakten in 1793 de eerste kaart van de fjordmond aan en creëerden zo de enige cluster Spaanse namen op de kaart van Nieuw-Zeeland: Febrero Point, Bauza Island, Nee Islets, Pendulo Reach en Malaspina Reach. Volgens de Maorilegenden werd Doubtful Sound, net als de rest van Fjordland, in de rotsen uitgehouwen met een dissel door de godheid Tu Te Raki Whanoa.

Nieuw-Zeeland-Doubtful Sound-view-landschap-natuur-bergen-water   nieuw-zeeland-Doubtful Sound-landschap-natuur-waterval  nieuw-zeeland-Doubtful Sound-eilandje-bergen-water-huisje-landschap

Beste tijd voor een cruise naar Doubtful Sound

Tussen november en maart is de temperatuur het meest aangenaam. Deze is tussen de 14 en 16 graden.

Algemene informatie over Doubtful Sound

Valuta
De Valuta in Nieuw Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Wanneer u door het fjord vaart gaat het schip niet aan wal. U vaart door het fjord heen, waar het schip weer zal draaien op het breedste punt. Houdt er rekening mee dat het erg winderig kan zijn en dat u warm gekleed gaat!

nieuw-zeeland-Doubtful Sound-cruise-haven-map  nieuw-zeeland-Doubtful Sound-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Wanneer u met een schip door dit prachtige fjord vaart is soms het voorplecht geopend voor passagiers. Zo heeft u een fantastisch uitzicht! Houdt u camera gereed, want het uitzicht is adembenemend mooi. Het weer kan hier was onstuimig zijn, er kan veel wind staan.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan