Auckland

Auckland is een van de grootste, snelst groeiende en meest trendy stad van Nieuw-Zeeland bekend van de America’s Cup, een internationaal zeilevenement. Het ligt op het Noordereiland.
Afgezien van het zakelijke centrum waar u de meeste bezienswaardigheden treft, vindt u hier nauwelijks echte wolkenkrabbers (de Sky Tower uitgezonderd).

De moderne stad telt ongeveer 990.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van het land. De inwoners vormen een bonte mix van nationaliteiten die afkomstig zijn uit vele windstreken in de wereld. Een grote groep vormt de van oorsprong Polynesische bevolking die hier in het verleden zijn neergestreken op hun tochten vanuit de stille Oceaan.
De stad wordt omringd door water, met de Tasman zee aan de kant en de Pacific aan de andere kant, en heeft daardoor een grote aantrekkingskracht op watersportliefhebbers waaronder veel zeilfanaten. Door de vele zeiljachten die hier afgemeerd liggen in de haven, heeft de stad de bijnaam, “City of Sails”, gekregen.

Er wonen Europeanen, Maori, Polynesiërs en Aziaten en dat ziet u terug aan de verscheidenheid aan winkeltjes, restaurants en markten.

Bezienswaardigheden in Auckland

  • Sky Tower. Deze 328 meter hoge toren werd in augustus 1997 geopend en is het hoogste gebouw op het zuidelijke halfrond. Het is de blikvanger van de stad. U heeft er een fantastisch uitzicht over Auckland en de Waitemata Harbour. U kunt er in het draaiende restaurant eten. De basejump van de top naar beneden is erg spectaculair.
  • Waterfront. Aan het gezellige waterfront vindt u vele winkels, fraaie gebouwen, restaurants en cafés.
  • Parnell Village. In dit historische stadsdeel zonder hoogbouw met trendy boetieks, galeries en restaurants, vindt u koloniale huizen met sfeervolle binnenplaatsen, doorgangen, houten bruggen en sierbestrating.
  • Kelly Tarlton’s Underwaterworld. Een lopende band door doorzichtige tunnels voert u dwars door een enorm aquarium met haaien, roggen en zeeschildpadden.
  • Antarctic Encounter. U reist per snowcat door een poollandschap met koningspinguïns.

Nieuw-Zeeland-Auckland-Cruise-Haven-stad-architectuur  Nieuw-Zeeland-Auckland-Cruise-Haven-stad-uitzicht-wijngaard Nieuw-Zeeland-Auckland-Cruise-Haven-stad-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Auckland

Nieuw-Zeeland bevindt zich op het zuidelijk halfrond en ervaart haar seizoenen op het tegenovergestelde tijdstip. De meeste cruises bezoeken de regio tussen december en maart. Typische vertrekhavens zijn Melbourne en Auckland, zorg er wel voor dat u rekening houdt met twee dagen reistijd er naar toe. Naar Nieuw-Zeeland is het raadzaam om altijd een vestje mee te nemen.

Algemene informatie over Auckland

Valuta
De valuta in Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar.

Haveninformatie
Een taxi van de luchthaven naar de haven kost gemiddeld $52- . Wat ongeveer gelijk staat aan €30,- . Een taxi kost zo’n $2,47 per kilometer. (Prijs 2020)

Nieuw-Zeeland-Auckland-Cruise-Haven  Nieuw-Zeeland-Auckland-Cruise-Haven-Map

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor de stad Auckland. Als u wilt winkelen is er een grote shopping mall op Queenstreet, bij Victoria Park Market vindt u winkeltjes en stalletjes die typische Nieuw-Zeelandse producten zoals snacks en souvenirs verkopen.

Als u snel alle highlights wilt bezichtigen is de dubbeldekkerbus een ideaal vervoersmiddel. Deze rijden langs de belangrijkste attracties van de stad waar u kunt in en uitstappen om deze te bekijken.



Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan