East London

East London is een stad aan de zuidkust van Zuid Afrika gelegen in de Oost-Kaapprovincie en telt ongeveer 250.000 inwoners. Oost-Londen ligt aan de Indische Oceaan en tussen de Buffelsrivier en de Nahoonrivier. Het is de enige stad in Zuid Afrika met een rivierhaven. Het ontstaan van de stad Oost-Londen begon toen de Britten in 1847 er een fort bouwden, Fort Gkamorgan.

Rondom dit fort lagen enkele dorpen die samen met het fort in 1914 de stad Oost-Londen vormden. Er kwamen vooral Britten in de stad wonen, maar in 1857 kwamen er 2300 Duitser naar de stad. Het is de 2e belangrijke stad in de provincie, na Port Elizabeth en is een belangrijke industriestad met vooral de auto industrie. Er worden auto’s vervoerd naar het Verenigd Koninkrijk, Australië en Japan. De meest gesproken talen hier zijn Engels, Zuidafrikaans en Xhosa.

Bezienswaardigheden in East London

  • Ann Bryant kunstgalerij met veel mooie schilderijen van Zuid Afrikaanse en Britse schilders.
  • Prince George Circuit waar al 3 Grand Prix’s van Zuid-Afrika zijn gehouden.

zuid afrika-east london-natuur-landschap   zuid afrika-east london-strand-zee-surfen  zuid afrika-east london-yellow sands caravan-vogel-natuur

Beste tijd voor een cruise naar East London

De beste tijd om naar East-London, Zuid-Afrika, te gaan is gedurende het hele jaar door. In de maanden december t/m maart is het het warmst, maar is er ook de meeste kans op neerslag. De maanden daar tussen is het minder warm en is er minder kans op neerslag.

Algemene informatie over East London

Valuta
De valuta in East-London is de Zuid-Afrikaanse Rand.

Haveninformatie
De cruiseschepen meren aan in de haven. Deze ligt op een korte afstand van het stadscentrum af. Er zijn taxi’s aanwezig die u naar het centrum kunnen brengen.

zuid-afrika-east-london-haven-map.png  zuid-afrika-east-london-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Maak een mooie wandeling bij Eastern Beach.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan