Eidfjord

Aan het einde van het mooie Hardangerfjord ligt het dorpje Eidfjord. Het is een klein dorp met maar ongeveer 1000 inwoners. Echter behoort dit tot een van de rijkste dorpen van Noorwegen. Dit komt o.a. door de uitgebreide mogelijkheden voor de elektriciteit- productie, maar ook ligt hier het grootste nationaal park van Noorwegen, het Hardangervidda.

Bezienswaardigheden in Eidfjord

  • Kerk van Eidjord. Deze oude stenen kerk dateert uit 1309 en werd gebouwd door Ricia Ragna, een machtige doch slechte vrouw.
  • Nationaal Park Hardangvidda. Op één na, maar misschien wel, het grootste nationaal park van Noorwegen. Het is de belangrijkste verblijfplaats van rendieren in Europa. Bovendien de meest zuidelijke verblijfplaats van de poolvos en sneeuwuil. Planten die groeien in de artic, dieren en talloze meren zijn hier te vinden.
  • Landschap. Dit park is een plateau op een hoogvlakte, heeft golvende bergpartijen en ligt boven de boomgrens met een lage vegetatie.
  • Flora en Fauna. Grote groepen rendieren trekken in de lente van de winterweiden in het oosten naar de zomerweiden in het westen. Het gras is hier sappiger door de grote hoeveelheid neerslag en de vruchtbare grond. De grote vlaktes worden ook jaarlijks gebruikt als graasplek voor de schapen uit de omliggende dorpen.
  • Watervallen van Voringfossen. De 180 meter hoge watervallen van Voringfossen, een van de mooiste watervallen van Noorwegen, die neerstorten in de vallei van Mabo.
  • Elektriciteit centrale van Eidfjord. Deze centrale ligt in de vallei van Sima. Deze voorziet energie aan 300.000 mensen die in het zuiden van Noorwegen wonen.
  • Lofthus. De dorpen in Lofthus langs het Sörfjord staan bekend om de zowat 500.000 fruitbomen die in de maand mei in bloei staan. Daarom wordt Lofthus dan ook de boomgaard van Hardanger genoemd.
  • In Eidfjord is ook een kantoor voor toeristeninformatie. In het dorpje Eidfjord is niet zoveel te beleven en u verblijft er een hele dag. Indien u van het prachtige natuurschoon wilt genieten, adviseren we u beslist de excursies te nemen die op uw cruiseschip verkocht worden.

noorwegen-Eidfjord-landschap-fjord-water-huizen-berg noorwegen-Eidfjord-huizen-kust-landschap  noorwegen-Eidfjord-kunst-natuur-stenen

Beste tijd voor een cruise naar Eidfjord

Voor de minste neerslag is de beste reistijd van juni t/m september. De temperatuur ligt dan rond de 13 graden.

Algemene informatie over Eidfjord

Valuta 
De valuta in Eidfjord, Noorwegen, is de Noorse kroon.

Haveninformatie
Het schip legt aan in de fjord zelf. Vanaf de haven is er een mooie wandeling van ongeveer 25 minuten te maken naar Fjordperlen. Hier heeft u een mooi uitzicht.

Noorwegen-Eidfjord-haven-map.jpg  

Tip(s) van Captain Cruise
Zorg dat u goede schoenen aan heeft als u het schip verlaat. De ondergrond kan ongelijk zijn.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan