Petersburg

Petersburg staat ook bekend als “de stad die vissen heeft gebouwd” en is de thuishaven van een van de meest productieve en diverse commerciële vissersvloten in Alaska. Daarnaast is het de locatie van drie grote verwerkingsfabrieken voor zeevruchten en verschillende kleine verwerkers op maat. Gemiddeld steekt elk jaar meer dan 70 miljoen pond aan vis en schaaldieren het dok in Petersburg over, waardoor Petersburg ook een van de beste havens van het land is.

Bezienswaardigheden in Petersburg

  • Sandy Beach Park
  • Petersburg Lake Trail
  • Stikine-Leconte Wilderness
  • Eagle Roost Park
  • Petersburg Mountain

Verenigde-Saten-Alaska-petersburg-dorp-bergen   Verenigde-Saten-Alaska-petersburg-haven-water   Verenigde-Saten-Alaska-petersburg-rendier-natuur

Beste tijd voor een cruise naar Petersburg

De beste periode om Alaska te bezoeken zijn toch wel de zomermaanden, tenzij u natuurlijk op zoek bent naar de ultieme wintervakantie. Hoewel het weer aan de kust onstuimiger is dan in het binnenland, is half-mei tot half-september verreweg de beste tijd voor uw vakantie naar Alaska.

Algemene informatie over Petersburg

Valuta
De valuta in Alaska, Verenigde Staten, is de Amerikaanse Dollar.

Haveninformatie
Cruiseschepen naar het eiland Mitkof meren aan in Petersburg – havenstad aan de noordkust. Normaal gesproken leggen grotere liners aan en tanken ze bij het Petro Marine-dok, of gaan ze voor anker bij Petersburg.

Verenigde-Saten-Alaska-petersburg-cruise-haven-map   Verenigde-Saten-Alaska-petersburg-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag een speciale tip voor Petersburg.
Petersburg ligt aan Frederick Sound, in de buurt van de zomervoedingsgronden van honderden bultruggen. Het Stikine-LeConte Wilderness Area, met de spectaculaire LeConte-gletsjer van tonnen helderblauwe ijsbergen, is slechts een korte boottocht verwijderd. Bezoek een plek die nog steeds vasthoudt aan de wortels van de kleine stad.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan