Ilfracombe

Ilfracombe is gelegen in het noorden van Devon en bekend om haar prominente natuurlijke schoonheid. Dit gebied wordt ook wel Areaof Outstanding Natural Beauty genoemd en een deel van deze magnifieke natuur kunt u al vanaf uw cruiseschip aanschouwen. Schitterende steile kliffen, imposante rotsformaties die hoog uit het water steken, riffen en bijzondere duinformaties langs de kust. Vanuit de haven van Ilfracombe vertrekken regelmatig boten naar het magische Lundy Island. Een prachtige plek waar de natuurlijke schoonheid u een onvergetelijke ervaring bezorgen tijdens uw cruise vakantie.

Ilfracombe is een bruisende stad met een gezellig centrum en typisch Victoriaanse huizen. In de zomermaanden zijn de straten vrolijk versierd met uitbundig bloeiende bloemen. Het centrum heeft leuke winkeltjes van hoge kwaliteit, zoals het Chocolate Emporium. Deze mooie chocolaterie is zeker de moeite van een bezoek waard. De eigenaar laat u zien hoe de verrukkelijke lekkernijen worden bereid. En in het museum doet u verrassende en bijzondere ontdekkingen over de achtergrond van chocola. De lekkernijen kunt u na een bezoek niet meer aan uw neus voorbij laten gaan! Ook in de oude haven en op kade is altijd wel iets te beleven. Tijdens een wandeling langs de vele bars, restaurants en souvenir winkeltjes maakt u kennis met de vriendelijke sfeer.

Bezienswaardigheden in Ilfracombe

  • Ilfracombe Aquarium
  • Tunnel Beaches. Een uniek netwerk van handgesneden tunnels die leiden naar een afgelegen strand en een Victoriaans badhuis.
  • Ilfracombe Museum
  • Chambercombe Manor. Een 11e eeuws landhuis dat bekend staat als een van Britain’s most haunted houses.
  • Hele Cornmill. Dit is een oude korenmolen.
  • Larkstone Leisure Park. Een prachtig park met golfbaan en uitzicht op de haven en kustlijn.

Verenigd-koninkrijk-ilfracombe-uitzicht-stad  Verenigd-koninkrijk-ilfracombe-zee-rotsen  Verenigd-koninkrijk-ilfracombe-meeuw

Beste tijd voor een cruise naar Ilfracombe

De beste tijd om naar Ilfracombe, Groot-Brittannië, te gaan is van juni t/m september.

Algemene informatie over Ilfracombe

Valuta
De valuta in Ilfracombe is de Britse pond.

Haveninformatie
Cruiseschepen (inclusief Balmoral en Waverley) bieden routes aan die vertrekken vanuit Ilfracombe, met overtochten naar Porthcawl (Zuid-Wales).

engeland-ilfracomve-haven-map.png  engeland-ilfracomve-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Ilfracombe is het centrum voor wandelaars en perfect gelegen voor cruisereizigers die houden van een mooie wandeling. Er zijn talrijke wandelingen in de omgeving van de stad mogelijk, die u door de meest prachtige landschappen voeren.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan