Hamburg

Hamburg is de op één na grootste stad van Duitsland, een belangrijke havenstad en heeft zelfs meer bruggen dan Venetië. Het is aan te raden om een tochtje te maken over de Alster of door de grachten van de Speicherstadt.

De stad heeft 1.8 miljoen inwoners. Het fraaie centrum is ooit begonnen op de plek waar de Alster in de Elbe stroomt. Aan haar oever ontstond in de 18de eeuw de eerste nederzetting. Rond 950 werd de Hammabrug gebouwd. In de Middeleeuwen ontstond in Noord-Europa de Hanze, een stedenverbond. Hamburg werd de belangrijkste Noordzeehaven voor de Hanze en diende als overslagplaats voor graan, laken, bont, haringen, kruiden, hout en metaal. Hamburg werd zelf beroemd vanwege het bier, haar belangrijkste exportartikel. Na de ontdekking van Amerika en de zeeweg naar Azië werd Hamburg een van de belangrijkste importhavens van Europa.

Bezienswaardigheden in Hamburg

 • Jakobikerk. Deze kerk uit de 14de eeuw is tamelijk beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar in 1959 gerestaureerd.
 • Rathaus. Het raadhuis van Hamburg is een neonrenaissancegebouw daterend uit 1897.
 • Alsterarkaden. Dit is een elegante rij van Renaissancegebouwen, waar winkels en cafés in gevestigd zijn.
 • Alsterpark. Hier kunt u ontspannen op één van de vele bankjes.
 • St. Michaelskerk. Deze kerk uit 1762 is één van de bekendste herkenningspunten. De hoge toren van meer dan 130 meter helpt u op weg bij het oriënteren. Het is een bijzonder voorbeeld van de Noordduitse barokstijl.
 • Elbetunnel. De 3 tunnels onder de Elbe zijn een fraai staaltje van aanleg.
 • Fernsehturm. Dit is de 2714 meter hoge televisietoren van Hamburg met een kijkplateau van 128 m².
 • Köhlbrandbrug. Dit is een architectonisch wonder. Het is een hangbrug van 53 meter hoog en 4 km lang.
 • Havencomplex Sankt Pauli. Vanaf hier heeft u een mooi overzicht op kranen, kades, steigers, containers en terminals, evenals op de grote schepen die de Hamburgse haven tot één van de grootste van Europa maken.
 • Museum voor Kunst en Cultuur
 • Vismarkt. Op zondagochtend tussen 06.00-10.00 uur kunt u een bezoek brengen aan de vismarkt. Vroeger werd hier de verse vangst uit de haven direct op de kade verhandeld. Tegenwoordig is het een markt voor van alles en nog wat: tweedehandsspullen, vis, levende kippen en hanen en kleding.
 • Bloemenmarkt
 • Universiteit
 • Botanische tuin

duitsland-Hamburg-kerk-tram-gebouwen-bomen-water-stad  duitsland-Hamburg-gebouwen-brug-water-stad  duitsland-Hamburg-stad-gebouwen-kerk-water-wereldvlaggen

Beste tijd voor een cruise naar Hamburg

De beste tijd om naar Hamburg, Duitsland, te gaan is van juni t/m augustus.

Algemene informatie over Hamburg

Valuta
De valuta in Hamburg is de Euro.

Haveninformatie
Port Hamburg verwerkt 10.000+ scheepsbezoeken per jaar. Het heeft in totaal 43 km / 27 ml kademuren. Het bedient 1200+ goederentreinen per week. Het heeft 4 ultramoderne containerschipterminals, 7300+ logistieke bedrijven. De haven verwerkt jaarlijks meer dan 0,5 miljoen cruisetoeristen.

Duitsland-hamburg-haven-map.png  duitsland-Hamburg-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In de binnenstad van Hamburg vindt u winkelcentra en een grote diversiteit aan kleine boetieks. In het gebied tussen de Colonnaden en de Neuer Wall zijn diverse exclusieve winkelpassages. In de elegante Mönckebergstrasse zijn vele warenhuizen.

Hamburg is na New York en Londen de grootste musicalstad ter wereld. Het culturele aanbod is zeer omvangrijk en divers. De staatsopera in Hamburg wordt beschouwd als een van de beste van Europa.
Het Hamburgse nachtleven speelt zich grotendeels af in St. Pauli. Dit is de beruchte wijk van Hamburg vol met nachtclubs, bars, theaters, sexclubs en bordelen. In Ottensen en Altona vindt u een groot aantal pubs en cafés. In Eppendorf en Uhlenhorst zijn er vele internationale restaurants. Aangezien men geen vaste sluitingstijden heeft in Hamburg, is er gedurende de hele avond en nacht vertier.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan