Khasab

Deze stad ligt in Oman en is de hoofdplaats van het gouvernement Musandam. Khasab telde in 2003 bij de volkstelling 17.730 inwoners. Oman is gelegen op de zuidoostelijke punt van het Arabisch schiereiland. Het is een land waar u de traditionele Arabische en de Westerse cultuur terug zult vinden. Daarnaast treft u eindeloze woestijnen, eeuwenoude forten, authentieke soukhs, moderne gebouwen en zeer luxe hotels.

Het landschap van Oman is zeer afwisselend. Langs de Golf van Oman en de Arabische Zee ligt een ongeveer 30 kilometer brede kuststrook, die redelijk vruchtbaar is. U vindt er prachtige stranden. Achter deze kustvlakte doemt het Oman-gebergte op, met als hoogste top de berg Akhda (3100 m.). Het zuiden van Oman, Dhofar, is beroemd vanwege de wierookbomen. De Omani zelf gaat hier graag op vakantie vanwege het zachte klimaat en de mooie omgeving. Verder richting het noorden vindt u de Rub-al-Khali woestijn, letterlijk vertaald: het lege kwartier. Hier is een woestijnklimaat met temperaturen die oplopen tot 50C.

Bezienswaardigheden in Khasab

  • Musandam Oman. Een ruige kust met veel fjorden.
  • Khasab Fort. Het fort is in de 11e eeuw gebouwd. In de 17e eeuw werd het bewerkt door de Portugezen.
  • Verschillende stranden waar u lekker kunt relaxen.
  • Bukha Fort. Dit fort is gebouwd in de 16e eeuw. In 1990 is het fort gerenoveerd.

Oman-Khasab-boot-zee  Oman-Khasab-lounge-banken-mensen  Oman-Khasab-strand-zee-mensen

Beste tijd voor een cruise naar Khasab

De beste reistijd voor Khasab, Oman, is van november t/m april.

Algemene informatie over Khasab

Valuta
De valuta in Khasab is de Omaanse rial.

Haveninformatie
De cruiseschepen gaan voor anker en de passagiers worden met tenderbootjes aan wal gebracht.

oman-khasab-haven-map.jpg  oman-khasab-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Let erop dat u bedekkende kleding draagt. Hiermee word bedoeld bedek de schouders, knieën en zorg dat u geen diepe decolletés hebt. Voor het zonnen op het strand is het beter om een badpak te dragen dan een bikini. Neem een doek mee, zodat als het niet gewaardeerd wordt, u zich kan bedekken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan