Marseille

Als u op zoek bent naar een cruise Marseille zijn er veel verschillende mogelijkheden. Van voordelige 6-daagse Europa cruises tot Transatlantische cruisereizen van 3 weken. Begin of eindig uw cruisereis in de prachtige Franse havenstad voor een onvergetelijke vakantie. Bekijk hieronder het aanbod van de Marseille cruises en boek eenvoudig online bij Captain Cruise!

De Franse havenstad Marseille wordt ook wel ‘Porte de l’Orient’, ofwel Poort van het Oosten, genoemd. Het is de meest belangrijke havenstad van het land. Marseille is na Parijs de grootste stad van Frankrijk met ruim 1 miljoen inwoners. Als u tijdens uw cruise Marseille bezoekt, zullen de mooie witte kalkrotsen die de wijde baai omringen direct opvallen. De basiliek Notre Dame de la Garde, die op een hoge heuvel is gebouwd, valt ook meteen op door het vergulde beeld van de Heilige Maagd.

Bezienswaardigheden in Marseille

  • Le Corbusiers betonkolos
  • Le Vieux Port
  • Notre-Dame de la Grande
  • La Panier
  • Rue de la Répunlique en Canebieré
  • Les Docks

Frankrijk-marseille-rots-zee Frankrijk-marseille-rots-zee-kliffen  Frankrijk-marseille-heuvel-gras

Beste tijd voor een cruise naar Marseille

De beste tijd om naar Marseille te gaan is tussen april en oktober. Sommige rederijen varen hier echter het hele jaar.

Algemene informatie over Marseille

Valuta 
De valuta in Frankrijk is de Euro.

Haveninformatie
De cruisehaven van Marseille heeft terminals in twee verschillende delen van de haven. De kleine en middelgrote schepen maken gebruik van de Joliette (J4) Terminal-ligplaatsen. Ze zijn dicht bij het centrum van de stad.
Marseille Provence Cruise Centre (Mole Leon Gourret-pieren) bedienen de meeste cruiseschepen die aanmeren in Marseille. De terminals bevinden zich ~ 10 km van het oude stadscentrum. Deze terminal heeft een gebouw met een grote capaciteit en is het inschepingspunt voor alle rondvaartschepen. marseille-cruise-frankrijk-cruiseschip-haven  marseille-cruise-frankrijk-cruiseschip-haven

Tip(s) van Captain Cruise
Samen met Place Thiars is Cours Honoré d’Estienne d’Orves een van de leukste pleinen om buiten te eten. Maar zit het weer tegen, loop dan binnen bij Les Arcenaulx. Deze bijzondere plek is de schepping van de zussen Jeanne en Simone Lafitte.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan