Punta del Este

Punta del Este is de vermaarde badplaats in Uruguay. The rich and famous vieren hier hun vakantie. Waarom? De schoonheid van Punta del Este is ongeevenaard. De winkels zijn er fantastisch. De stranden zijn er heerlijk. Het uitgaansleven is  bruisend.

Bezienswaardigheden in Punta del Este

  • Punta del Este. Dit strand heeft schilderachtige kusten en stranden. Er zijn twee kust soorten, de Brava en de Mansa. De Rio de la Plata aan de ene kant en de Atlantische Oceaan, aan de andere kant.
  • Punta del Este. In deze stad staat de moderne architectuur in contrast met de koloniale architectuur. Het heeft moderne gebouwen en diverse grote en luxueuze huizen met tuinen beplant met planten uit alle delen van de wereld, brede boulevards en een kwaliteit van het leven die moeilijk te vinden is in andere Zuid-Amerikaanse steden.
  • Gorlero Avenue. De belangrijkste avenue van Punta del Este met zijn galeries, restaurants, bioscopen, casino’s, winkels en nog veel meer attracties. Ook vind u aan deze avenue de populaire ambachtelijke markt met zijn vele kraampjes waar u handgemaakte nijverheid vind van materialen zoals leder, steen, metaal, glas.
  • Casa Pueblo. Dit icoon van Punta del Este is een kunstwerk gemaakt door de Uruguayaanse schilder en beeldhouwer Carlos Páez Vilaró. Casa Pueblo ligt boven op Punta Ballena, met zijn unieke architectuur is dit een van de belangrijkste attracties van het schiereiland.
  • Punta del Este Vuurtoren. Deze vuurtoren is gebouwd in 1860 door Tomas Libarona met de bedoeling de scheepvaart te gidsen op de Atlantische Oceaan en de la Plata rivier.  Voor de bouw is een mengsel van vulkanische bodem uit Rome gebruikt, dat is blijkbaar harder dan beton en dus de reden waarom het vandaag de dan in zulke goede staat verkeerd. De vuurtoren is 45 meter hoog lang en de kristallen panelen die deel uitmaken van haar verlichtingssysteem zijn meegenomen uit Europa, Frankrijk enwerken op elektriciteit. In geval van nood, wordt acetyleen gas gebruikt. Het is mogelijk om de spiraalvormige trap van 150 treden te beklimmen.
  • Gorriti Island. Dit eiland met een oppervlakte van 21 hectare wordt dagelijks bezocht om te genieten van de natuur Er zijn twee stranden, Tuin Port en Honda strand. Het eiland is als een natuurlijke haven “cares” vele schepen kunnen hier voor anker. Het is een populair gebied om watersport te beoefenen.

Uruguay-punta-del-este-boten-zee   Uruguay-punta-del-este-vuurtoren   Uruguay-punta-del-este-skyline-strand

Beste tijd voor een cruise naar Punta del Este

De beste tijd om naar Punta del Este te reizen is van januari t/m april en in de maanden november en december.

Algemene informatie over Punta del Este

Valuta
De valuta in Punta del Este, Uruguay, is de Uruguayaanse peso.

Haveninformatie
Punta del Este is een tenderhaven, wat betekent dat cruiseschepen op zee voor anker gaan en hun passagiers via de tenderboten van het schip naar de pier worden vervoerd.

uruguay-punto-del-este-haven-map.png   Uruguay-punta-del-este-cruise-haven

Tip(s) van Captain Cruise
In Punta del Este zijn veel vis restaurants te vinden. Verder vindt u er tal van visrestaurants die vis rechtstreeks uit de haven serveren, klassieke parrilla’s met de beste stukken vlees van Uruguay, ook Peruaanse, Japanse, Franse en Italiaanse restaurants, en heerlijke lokale gerechten zoals de wereldberoemde chivito, die toevallig De favoriete sandwich van Anthony Bourdain.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan