Bora Bora

Bora Bora, 264 km ten noordwesten van Tahiti, wordt door menigeen het mooiste eiland van de Pacific genoemd. Het is vooral de grillige skyline en de turquoise lagune die op veel bezoekers een onvergetelijke indruk maken. Het eiland wordt gedomineerd door twee steile en dicht begroeide vulkanen.

Bora Bora is een vulkanisch eiland in de Stille oceaan dat omringd is door een turquoise lagune. Om het eiland loopt een weg van 32 kilometer waaraan de meeste hotels en huizen staan. De huizen hebben een uitzicht over zee. De voertaal is Frans, want het hoort bij Frans Polynesië, wat een provincie van Frankrijk is. Het hoogste punt met 727 meter is de berg Otemanu, wat ‘zeevogel’ betekent.
Bora Bora werd door de oorspronkelijke bewoners Pora Pora genoemd. Dat betekent eerstgeborene. De eerste Europese ontdekkingsreizigers verstonden de naam niet goed en maakten van de ‘p’ een ‘b’.

Bezienswaardigheden in Bora Bora

  • Scuba-diving. Bora Bora is uitermate geschikt voor snorkelaars. U kunt de warme zee in duiken en vervolgens ziet u vele verschillende tropische vissen. In de zee kunt u ook dolfijnen en walvissen zien. Daarnaast is het heerlijk om onder een boom op het strand te zitten.
  • Koraalrotsen. Als u wilt wandelen langs het schitterende strand van Bora Bora is het raadzaam waterschoenen aan te trekken. De koraalrotsen zijn scherp om op te lopen. Dat geldt ook voor andere bestemmingen waar koraal aanwezig is. De Polynesiërs zijn het gewend en lopen met blote voeten over de rotsen.
  • Lagoonarium. Dat houdt in dat er een soort aquarium is gebouwd in de lagune. Hierdoor kunt u alle vissen dicht bij zien zwemmen, zonder te duiken of snorkelen. Op Bora Bora kunt u zelf in het lagoonarium, dat niet al te diep is, rondlopen tussen de vissen, schildpadden, haaien en roggen. U kunt er ook bij zijn als de haaien gevoerd worden.
  • Glasbodem. Zeer populair bij toeristen is de vaartocht in de glass bottom boat; de boot met de glazen bodem. Dit is één van de vele manieren om de schitterende zeefauna te zien zonder het water in te hoeven.
  • Megalieten. Er zijn allerlei restanten uit de tweede wereldoorlog te zien op Bora Bora, zoals afweergeschut. Ook de megalithische bouwwerken zijn zeer interessant. Ze worden Marae genoemd. Ze komen op meerdere eilanden in de Stille Oceaan voor.
  • Fiets. U kunt een fiets huren en een tochtje van 32 km om het eiland maken. Het wordt voor deze activiteit, en de meeste andere activiteiten, aangeraden ze ‘s morgens vroeg te doen. Tussen 11 uur ‘s morgens en 1600 uur ‘s middags is het vaak erg warm om iets te ondernemen. Dan zorgt zwemmen voor een aangename verkoeling.
  • Snorkelen. Bora Bora is het ideale eiland om te snorkelen als u graag een keer zeeschildpadden, haaien en roggen wilt zien.

frans-polynesie-Bora-Bora-cruise-haven-onderwaterwereld  frans-polynesie-Bora-Bora-cruise-haven-eiland  frans-polynesie-Bora-Bora-cruise-haven-uitzicht

Beste tijd voor een cruise naar Bora Bora

Bora Bora is van november t/m april erg warm en nat. Het regent er dan heel veel. Die regen op het dak van je strandhut horen is eventjes leuk maar heel de dag?! Daarom is de beste tijd voor Bora Bora van mei t/m oktober.

Algemene informatie over Bora Bora

Valuta
De valuta op Bora Bora is de CFP-frank.

Haveninformatie
Er is geen speciale terminal, dus cruiseschepen gaan voor anker in Pofai Bay. In de buurt van de havenpier van Bora Bora vindt u een kantoor van Europcar en Avis. De lokale busdienst heet Le Truck, maar wordt niet aanbevolen, omdat deze onregelmatig is.

U kunt een taxi nemen vanaf de pier voor cruiseschepen in de haven van Vaitape. Het kost meestal $5. De meest populaire transportmethode op het eiland zijn fietsen. Je kunt er dagelijks een huren voor $15. Als u de lagune wilt verkennen, kunt u een motorboot huren.

De dichtstbijzijnde luchthaven bij de cruisehaven is in Tahiti (Moto Mute). Vanaf daar kunt u Vaitape per boot bereiken. Bora Bora heeft een veerverbinding met Papeete (veerdienst van Moorea).

Pacific-bora-bora-haven-map.jpg  Pacific-bora-bora-haven.jpg

Tip(s) van Captain Cruise
Captain Cruise geeft u graag wat speciale tips voor Bora Bora. Bora Bora kent geen giftige slangen of insecten.
Het drinken van water uit de kraan wordt afgeraden. Let op als u water koopt dat de dop nog goed dicht zit. Heeft u geen mogelijkheid om water te kopen, gebruik dan een waterzuiveringsmiddel om het water te zuiveren of kook het water gedurende 5 minuten. Hierna is het water bruikbaar om te drinken.Regelmatig het laatste cruisenieuws in uw mailbox

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig boeiende cruise informatie.


Meld je aan